Roses va viure ahir un dia intens de Festa Major amb l'entrega del premi Dracma al matí i, sobretot, amb la celebració dels populars Correbous. Més de 2.500 persones entre matí i tarda van gaudir amb els correbous, segons van destacar fonts municipals, i la nova ubicació de la festa, que enguany se celebrava per primera vegada a la zona de l'antic càmping Bahia, va tenir una bona acollida entre els assistents. "Hi ha més espai i pel que ens han anat dient, la gent estava encantada. A més, les barraques en aquest nou lloc, poden obrir tot el dia", va explicar el regidor de Festes de l'Ajuntament, Joan Manel Fernández. "Aquí, hi ha més ombra i els bous també estan més bé, perquè també tenen més ombra", va afegir.

Segons va explicar Fernández, la jornada va transcórrer sense incidents destacats, a banda de dues petites agafades que no van crear problemes.

Al matí es va celebrar l'acte d'entrega dels populars premis Dracma, que cada any recau en alguna personalitat destacada per a la vila de Roses. Enguany, el Dracma va ser per Joaquim Prats per la seva llarga i destacada trajectòria en el món cultural de la localitat. Prats, entre d'altres molts mèrits, va ser l'iniciador de la Penya Barcelonista de la població i també va ser una persona molt destacada en l'impuls del grup de teatre i dansaire de la localitat. Sobretot perquè en va muntar el cor i el grup d'havaneres. A més, va ser també un dels impulsors de la comissió de festes de Roses. En definitiva, Prats és un gran activista cultural des de fa més de 50 anys. A més, durant molts anys, Prats va ser el corresponsal d'esports del Diari de Girona a Roses.

Les jornada festiva d'ahir va continuar amb una exhibició de castells, focs d'artificials i ball amb l'orquestra Metropol al passeig de Mar.