La vint-i-tresena edició del Còctel de Carles Bisbe, conegut com el Rambo de Llafranc, va incloure aquest any la "mort" de la seva dona, Rambita, en un espectacle que va superar els més de 7.000 visitants de l'any passat, la majoria públic català, en la que va ser l'edició més multitudinària fins al moment. El xou va començar amb la desfilada d'una carrossa de la colla Garnatxa de Palafrugell, que imitava un vaixell similar al Titànic, de 18 metres de llarg, amb turistes al damunt i noies brasileres ballant com si es tractés d'un carnaval. La carrossa es va acostar fins al davant de l'hotel Llafranc, on des del tercer pis de l'edifici van baixar per la façana tres terroristes que van segrestar Rambita.

A l'escenari, situat a la platja de la localitat costanera, els segrestadors van simular l'assassinat de la dona, mentre es recreava un ambient de tristesa amb la banda sonora de fons de Gladiator i El último mohicano. També a l'escenari i amb una simulació de 8 metres de llarg de les illes Formigues que volia recrear la tomba de la dona de Rambo, es va produir una baralla entre el protagonista i els terroristes. A continuació, i fent un homenatge a Withney Houston, va tenir lloc la resurrecció de Rambita. Va ser en aquest moment quan un i altra es van entregar dos clavells mentre sonava la cançó d'El guardaespatlles de fons i es llençaven 300 clavells més al públic que s'aplegava a la platja de Llafranc. La festa va seguir amb un xou de 14 cançons i va acabar amb la música d'un dj.

La part més solidària

El periodista Xavier Valls va ser l'encarregat de pujar a l'escenari per explicar que Rambo també volia participar amb la campanya solidària de SOS Richi. Durant l'espectacle es van vendre pulseres i samarretes per ajudar al nen palamosí que pateix càncer.

El mateix Carles Bisbe explica per què per a ell és tan important poder ajudar a en Richi. L'any 1986 va començar la història de Rambo per a Bisbe. El Rambo de Llafranc va demanar a Josep Pairó que li fes una carrossa, que li va servir per guanyar el primer premi. Però tot i que no va ser fins l'any 1989 que es va fer el primer Còctel Rambo, a la carrossa de 1986 també hi havia una Rambita. I la primera Rambita de Carles Bisbe va ser, precisament, la mare de Richi.

El secret del Còctel

Carles Bisbe no té cap problema per explicar la recepta del còctel més esperat. Els seus inicis es troben en la tissana que preparava el seu oncle "el Gitano", però amb alguna variació. Un combinat de suc de pinya, suc de taronja, fruites trossejades, cointreau, licor de préssec, cava brut i conyac. En total, 3.000 litres del còctel que van acompanyar l'espectacle del Rambo més conegut de l'Empordà.

xou multitudinari a la platja de Llafranc.Carles Bisbe acompanyat de Xavier Valls i la resta de participants de l'espectacle.Ruixant els més de 7.000 assistents