El pas de l'expresident del Fons Monetari Internacional (FMI) Dominic Strauss-Kahn (DSK) per la carismàtica població de Cadaqués ha aixecat aquestes últims dies un gran ressò a les xarxes socials i molts rumors entre els veïns de la població. Cada dia que passa es coneixen amb comptagotes més detalls sobre les dues setmanes de vacances que segons sembla el polític i economista francès hauria passat al municipi acompanyat d''alguns familiars i amics.

Des que es va conèixer la notícia, els rumors que han corregut han estat contradictoris. En un principi alguns mitjans havien afirmat que l'expresident de l'FMI s'allotjava a casa del seu germà. L'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, va explicar a Diari de Girona que en realitat no és una única casa, sinó dues, una de les quals podria ser propietat del mateix Strauss-Kahn des de fa un any. Figueras va destacar també que aquesta podria haver estat la primera vegada que Strauss-Kahn hauria estat a Cadaqués passant les vacances, tot i que des de l'Ajuntament s'havia tingut constància anteriorment de la visita dels familiars del polític a la població empordanesa. L'alcalde va descriure el polític francès com "un home que fa vida normal al poble" i va remarcar que justament aquesta és la màgia de Cadaqués, que permet "a qualsevol persona passar desapercebuda".

D'altra banda, el propietari del Cafè Tropical, François Bessière, va remarcar que no es tractaria de la casa del germà, sinó de la germana. Justament en aquest cafè de la localitat, l'exmandatari de l'FMI es va deixar veure acompanyat per unes 8 persones, entre els quals també hi hauria el seu fill. Segons Bessière, Strauss-Kahn es va mostrar "molt relaxat i molt sociable" en tot moment saludant a tots els ciutadans francesos que es trobaven al local, brindant amb ells i deixant-se fotografiar per tot aquell que li demanava.

D'altra banda, durant la seva estada per Cadaqués també se'l va poder veure en el Passeig, prenent un dels coneguts còctels del bar Boia. El seu propietari, Pere Vehí, va comentar que l'exmandatari anava acompanyat per 3 o 4 persones entre les quals s'hi podria trobar el seu germà i "una noia morena".

A més, són molts els veïns de la població que afirmen haver-lo vist vist caminant i passejant tot sol pels carrers de la població, motiu pel qual s'especulava sobre una possible separació de la seva actual esposa, Anne Sinclair. Des de diferents establiments, però, clients i propietaris asseguraven ahir haver-la vist acompanyada per unes amigues.