La 30a edició de la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, un dels actes més participatius de la Festa dels Copatrons, es va celebrar dissabte a Blanes i va fregar els 5.000 participants. Les inscripcions es van haver d'allargar uns minuts més del previst davant l'allau de persones que encara volien apuntar-s'hi i, finalment, es van inscriure 4.975 persones, gairebé 1.000 més que en l'edició de l'any passat.

La marxa nocturna popular de Blanes compta amb un recorregut aproximat d'uns 8 quilòmetres, no té caràcter competitiu i està oberta a gent de totes les edats. En aquesta trentena edició, el primer en fer el recorregut va ser el corredor de Lloret José Luis Blanco, atleta olímpic a Pekín, medalla de plata al Campionat d'Europa de Göteborg l'any 2006 i diverses vegades campió d'Espanya, que va fer el recorregut en 25 minuts. L'atleta lloretenc ja havia estat el primer en acabar el recorregut durant la caminada de l'any 1994. Darrera d'ell va arribar l'atleta blanenc Xavi Marina.

A mesura que anaven arribant els participants, se'ls obsequiava amb aigua i síndria per refrescar-se. Un altre mètode per refrescar-se el van trobar gran part dels participants quan van arribar a la platja que hi ha a tocar del passeig de Mar. Aquest any, el bany nocturn va comptar amb més concurrència que mai.

Des de l'any 2007 els participants poden aprofitar el moment de la seva inscripció d'un cost de 2,50 € per fer una donació voluntària de 0,50 € destinats a alguna entitat social del municipi.

Enguany, la quantitat recollida a través d'aquestes donacions ?voluntàries va ser en total de 2.361,50 €, que es van repartir entre "Càrites Interparroquial" i "El Bon Samarità". Totes dues entitats tenen entre les seves finalitats l'atenció a persones sense recursos econòmics.