Organitzada per la Colla Gegantera de Blanes amb el suport del departament de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Blanes, la 14a Trobada que es va fer ahir al municipi ha culminat els actes de celebració del 20è aniversari que l'entitat cultural ha estat festejant aquest 2012. La trobada va aplegar uns 375 participants, entre grallers, capgrossos, gegantons i gegants, a més de centenars d'espectadors que no s'han volgut perdre detall. Aquesta ha estat la vegada que la trobada de Blanes ha aplegat més integrants.

Després de la plantada de gegants va començar la tradicional cercavila, que va incloure com a novetat la incorporació dels Manaies de Blanes, que la van encapçalar. Darrere d'ells els van seguir les set colles convidades: Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Bescanó, Palafolls, Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners. Van completar la cercavila els gegantons de l'Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes, així com els capgrossos, gegantons i gegants de la Colla Gegantera de Blanes.

La cercavila va fer un recorregut pel centre de la vila fins acabar al passeig Cortils i Vieta, al Banc dels Músics. Allí es van realitzar els balls de gegants a càrrec de les diferents colles, així com el Ball dels Vescomtes amb els dos gegants de la colla amfitriona de Blanes: en Gastó i na Caterina. Tot seguit hi va haver diversos torns de parlaments, el lliurament d'obsequis a les colles participants, així com dels premis de l'11è Concurs Infantil de Dibuix "Gegants de Blanes" que es va fer coincidint amb la Festa Major de Santa Anna, el passat mes de juliol. També es van lliurar les distincions a dos membres de la Colla Gegantera de Blanes per la seva tasca: Pere Comas i Joan Triadó. A banda de les dues co-caps de colles, Laia Planas i Marta Gómez, l'acte també va comptar amb la participació de l'alcalde de Blanes i diversos regidors.

La presentació va anar a càrrec d'Edgar Massegú, del grup Pulpopop i Joan Bertrana, excap de colla de Blanes, i es va tancar amb una altra de les novetats que ha inclòs enguany la trobada. Es tractava d'un concurs de "fal·leres", és a dir, el crit de guerra que tenen les colles geganteres i en especial la de Blanes quan participen a les trobades. El concurs, que va fer la classificació basant-se en el representant de colla que va realitzar el crit de fal·lera més llarg, el va guanyar Llagostera amb 35,4 segons seguits per Palafolls amb 24,4 segons i Calonge amb 21 segons.

Finalment, després d'un sopar de germanor, la 14a Trobada Gegantera de Blanes es va tancar a la nit amb un sopar de germanor i amb una festa que va amenitzar el DJ Es Forcaner. Val a dir que tant el sopar com la gresca es va traslladar a l'antic pavelló municipal d'esports en previsió que l'anunciada pluja que hi havia per a la nit no espatllés el final de festa.

Després d'aquesta celebració, l'agenda de la Colla Gegantera de Blanes inclou la participació el proper setembre a la Trobada Gegantera de Palafolls i al novembre a les que també es faran a Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners.