La proposta emergent del grup Blaumut, la guitarra de Toti Soler, l'espectacle multidisciplinari Sotarrel i la unió de Miquel Abras i Cesk Freixas seran els protagonistes de la catorzena edició del Festival de Música de la Vall de Camprodon, que es celebrarà a l'agost a Vilallonga de Ter, Llanars, Setcases i Molló.

Blaumut presentarà el disc El turista a la Sala Cooperativa de Vilallonga de Ter l'11 d'agost. La banda, que combina el pop, el folk i la cançó d'autor amb lletres que descriuen imatges, paisatges i sensacions, és un dels grups més omnipresents als cartells dels festivals d'aquest any, des del certamen de Cap Roig fins al Portalblau de l'Escala.

El dissabte 17 d'agost, la Sala de Ball de Llanars acollirà "una proposta autòctona, del territori, i multidisciplinària", segons el director artístic del festival, Francesc Viladiu. Es tracta de l'espectacle Sotarrel, dirigit per Joan Carles Martínez, establert a Llanars, que s'acompanya de grans artistes, com Mirna Vilasís o Pep Coca per oferir un espectacle "inspirat en la Vall de Camprodon". L'espectacle combina música, dansa, poesia i imatge buscant un llenguatge tradicional i alhora modern.

L'església de Setcases serà l'espai que acollirà "el talent contras?tat d'un emblema del nostre país, Toti Soler" el diumenge 18 d'agost. Guitarra catalana és un recital on Soler mostra una selecció dels millors temes que ha escrit durant els més de 45 de dedicació a la guitarra i a la composició, amb les diferents influències que l'han acompanyat: clàssic, folk, jazz, flamenc, guitarra sud-americana i músiques orientals.

El festival el tancarà Cançons de nosaltres i el món, un projecte conjunt de Miquel Abras i Cesk Freixas, el diumenge 25 d'agost a la Sala de Ball de Molló. Els dos cantautors, que expliquen històries sinceres i properes, s'acompanyen únicament de les seves veus i guitarres per oferir l'essència de les cançons.

El certamen "ofereix espectacles de petit format, oberts a tots els públics", explica Viladiu.

Les entrades anticipades es podran adquirir a partir de la setmana vinent a la Mancomunitat de la Vall de Camprodon i als ajuntaments dels municipis participants durant la setmana del concert. També es vendran a taquilla una hora abans de cada concert a un preu de 8 euros i 5 euros per a jubilats, infants i persones en situació d'atur que ho puguin acreditar.

Presentació cantada

Les veus del quartet vocal Mèlt van donar ahir el tret de sortida al festival. La seva música a capella va amenitzar, per segon any consecutiu, la presentació de la programació amb actuacions a Setcases i Vilallonga de Ter al matí, i a Llanars i Molló a la tarda.