Blanes va inaugurar amb èxit de públic l'Ensorra't, l'Escenari Jove de la Festa Major de Santa Anna, que allotjarà els concerts adreçats al públic juvenil. Les actuacions d'Albertucho y el Trío del Capitán Cobarde i dels grups Escote i Abeja Reina van donar dissabte el tret de sortida a l'Escenari Jove, que està situat al passeig de Mar, i els assistents poden escoltar la música des de la platja que hi ha al costat del Club de Vela.

L'Ensorra't es va estrenar la Festa Major de l'any passat, i substitueix el que eren les Barrakes de la localitat, que es van deixar de fer al 2011.

Per a la Festa Major de Santa Anna d'aquest any, que va començar dissabte amb el pregó de l'empresària Carme Gironès i Teixidor, s'han augmentat tant les dimensions de l'escenari, que creix en superfície, com el nombre de nits que estarà en funcionament. En lloc de les cinc nits de concerts que hi va haver al 2012, aquest any hi ha programats recitals per a vuit nits.

Els concerts van començar amb èxit de públic aquest dissabte i tindran lloc fins al 27 de juliol, i es podrà comptar amb una nit d'escena local on participaran diferents grups de Blanes.

Les actuacions posen l'accent en la música electrònica, rock mestís, ska, reggae i altres ritmes festius. Entre els grups convidats destaca la presència de Buhos, El niño de la hipoteca, Jah Provides, Alamedadosoulna i Los Barrankillos.

L'objectiu que es vol aconse?guir és fer un salt qualitatiu en la programació de concerts i activitats dirigides al col·lectiu juvenil per consolidar l'Ensorra't com el nou punt de trobada dels joves durant la Festa Major. Es tracta de fer-lo més proper i atractiu per aquest públic així com per a la població en general.

Implicació dels joves

La programació d'aquest espai ha estat dissenyada pel Grup de Treball de l'Escenari Jove, que està format per una dotzena d'entitats culturals i juvenils del municipi, així com per joves blanencs a títol personal.

D'altra banda, a través de la gestió de la barra de bar que hi ha a l'Escenari Jove, a càrrec de diverses entitats, també es vol combatre la manca de recursos econòmics que pateixen aquests col·lectius. Amb els diners aconseguits, podran autogestionar es seves pròpies activitats. Per a la gestió de la barra hi ha una acció conjunta dels col·lectius Brave Coast Sound, Nuevas Generaciones, Espai Jove Alternatiu, AEiG Pinya de Rosa, Associació Amics de la Cultura Asiàtica, Colla de Diables Sa Forcanera, JERC Blanes, Comissió d'Espectacles i Tallers de Morralla Espai Creatiu, Acció Cultural Es Viver, Colla Gegantera, JNC i Creu Roja Joventut.