La soprano Ainhoa Arteta participarà en un projecte solidari de l'Obra Social La Caixa per invertir part de la recaptació del seu concert al Festival de Cap Roig en l'adquisició d'una ambulància per al municipi de Palafrugell. Els responsables del Festival han implicat a Arteta en aquesta iniciativa, que tindrà a la Creu Roja com beneficiària.

Arteta, considerada la soprano espanyola més aclamada de l'actualitat, oferirà un concert acompanyada del baríton Juan Jesús Rodríguez. El programa inclou obres de Mozart, Puccini, Cilea, Leoncavallo o Verdi amb Marco Evangelisti al piano en una proposta lírica de primer nivell.

A més, aquesta actuació inclou aquest complement solidari, pel qual Ainhoa Arteta cedirà una part de la recaptació per a alcanzar la xifra necessària per a la compra de l'ambulància que ampliï la xarxa sanitària d'urgències local.

La Caixa ha obert un compte de microdonacions que permetrà sumar-se a la iniciativa a qualsevol persona disposada a aportar un euro a aquesta causa.

Aquesta entitat financera s'ha compromès a més a que totes les contribucions que es realitzin a través d'aquesta via se sumaran íntegrament a la part de la recaptació del concert destinada al projecte solidari, sense incloure cap tipus de despesa estructural.

Fins i tot les donacions es poden realitzar a través de missatges de telefonia mòbil amb la paraula clau CAPROIG per facilitar la consecució de l'objectiu solidari. El director del festival, Juli Guiu, s'ha mostrat convençut que Arteta aconseguirà el repte.