Èxit de participació en el vuitè Festival internacional de curtmetratges del Mas Sorrer, a Gualta. Durant aquest cap de setmana, es projectaran un total de 32 curtmetratges de setze països diferents. Els programadors de la cita han escollit aquests treballs entre més de 800 propostes que els han fet arribar des multitud de països. Enguany, i per primera vegada, el festival premiarà al guanyador al millor curtmetratge amb una càmera professional de vídeo. El jurat del festival està format per l'actor i director del Teatre Romea, Julio Manrique, la muntadora Elena Ruiz (entre d'altres, de Lo Imposible) i l'actriu Elena Anaya.

El Mas Sorrer tornarà un any més a acollir tres nits dedicades als curtmetratges. El festival arriba a la vuitena edició en un bon moment de participació, i els programadors han hagut d'escollir entre els més de 800 treballs que els han arribat durant els darrers mesos. Segons ha explicat un dels codirectors de la cita, Andrew Tarbet, es projectaran 32 treballs de setze països diferents, rodats en catorze llengües. Entre els curts seleccionats hi ha cinc produccions catalanes que, segons Tarbet, són de gran qualitat i estan "al mateix nivell" que els vinguts de fora.

El festival entrega habitualment quatre premis en les categories de millor curt en català, millor interpretació, premi del públic i millor curtmetratge. Aquesta darrera categoria inclou per primer cop un premi amb dotació, ja que fins ara només s'havia entregat una escultura feta per artistes de la zona.

Segons Tarbet, aquest any han col·laborat amb la marca Nikon i es regalarà al guanyador una càmera professional per poder rodar els films en alta definició. L'altre codirector de la cita, Gerard Argemí, ha destacat que durant set edicions no han fet mai cap premi amb dotació però, en canvi, sempre han rebut gran nombre de treballs.

Els encarregats d'escollir entre els 32 treballs que es projectaran les nits de divendres, dissabte i diumenge serà un jurat format per tres noms destacats del món cinematogràfic: l'actor i director del Romea, Julio Manrique, la muntadora Elena Ruiz que, entre d'altres, ha fet El Orfanato Lo Imposible, i l'actriu Elena Anaya, que ja havia de venir l'any passat però que finalment no hi va poder ser. També està previst l'assistència d'actors com Sergi López, Eduard Fernández o Francesc Orella, actrius com Irene Montalà o Laia Marull i el crític cinematogràfic Jaume Figueras. A més, alguns directors dels curts, com Pau Durà o Jorge Dorado, presentaran els seus treballs.

Finalment, el festival homenatjarà durant la primera nit a Tomàs Mallol, impulsor del Museu del Cinema de Girona, mort fa poques setmanes.