Fa pocs dies es va anunciar la baixa d'un dels caps de cartell d'aquest any, Elton John, per una apendicitis. Frustra, rebre un cop així abans de començar?

És molt frustrant. Dediques moltes hores i molts mesos a un espectacle inaugural d'aquestes característiques, on tot quadrava i tot era perfecte, i ho has de suspendre per causes de força major. Però bé, tot i el trasbals, estic content i amb il·lusió per tot el festival.

Hi ha alguna possibilitat que l'Elton John actuï l'any que ve?

De moment no podem anunciar ni dir res. El que sabem és que l'operació ha sigut molt seriosa, perquè a part d'haver de cancel·lar els concerts previstos pel juliol i l'agost, ja ha començat a anul·lar també els que tenia la primera setmana de setembre perquè li han recomanat repòs. De moment, que es recuperi i després ja parlarem de si pot venir l'any vinent o l'altre.

Aquest ja és el segon any que està al capdavant del festival de Cap Roig... què és planteja quan s'asseu a preparar la programació?

Ens està funcionant un model concret i tendeixo a anar per aquí: buscar públics més oberts, amb diferents edats i estils, sense intentar perdre una identitat i una línia concreta. La idea és proposar un ventall tan ampli que poca gent en pugui quedar fora. Tot es concentra en tres setmanes i si féssim un mateix estil o gènere, seria molt difícil atreure tanta gent.

D'aquí també la programació d'espectacles infantils?

Aquest any hem iniciat una nova aventura que es diu Mini Cap Roig, que fa temps que ens ballava pel cap, i sincerament, n'estem molt contents. Moltíssim. De fet, només havíem programat una nit i acabarem fent-ne tres. Si tot va bé, ben aviat anunciarem el sold out del segon dia i el tercer va pel mateix camí.

Finalment obren aquest divendres amb el concert de Manel.

Presenten disc i crec que ens donaran una grandíssima nit, és l'any de Manel.

Alguns dels artistes que passen per Cap Roig, com Antònia Font, oferiran un concert exclusiu, amb molts convidats sobre l'escenari. Com a programador, busca espectacles que no es puguin veure enlloc més?

És el que intentes quan programes i pactes amb els mànagers i les oficines de contractació, buscar espectacles únics i diferents. La setmana passada vam poder confirmar que els mallorquins actuaran en col·laboració amb Sisa, Albert Pla, David Carabén de Mishima i realment serà un concert superespecial i únic.

També hi haurà concerts com el d'Ainhoa Arteta, que tenen una vessant solidària com a plus afegit.

Vam iniciar aquesta iniciativa perquè vam veure una mancança al poble i vam tenir la idea de destinar 10 euros per cada entrada venuda, una fila zero i una aportació de la Fundació Caixa per complir l'objectiu d'adquirir una ambulància per la població Palafrugell i el seu entorn.

Durant molts anys, el nom de Julio Iglesias es va associar al festival dels Jardins de Cap Roig i aquest any el seu fill Enrique serà l'encarregat de tancar el festival. Pot ser un bon successor del seu pare?

Entenc que la premsa els compari, però crec que l'Enrique té un espectacle únic, és un artista reconegut mundialment i no tenen res a veure. Parlem d'un artista que ha venut 66 milions de còpies, que ha guanyat 18 premis Grammy i serà un grandíssim xou per acabar el festival.

Alguns dels espectacles van exhaurir les entrades 20 minuts després de posar-se a la venda i ja han venut el 80% de l'aforament disponible. Com s'aconsegueix això amb els temps que corren?

És una combinació de factors única. Tot forma part del festival: estem en un paratge fantàstic i som en un racó únic a nivell turístic on, entre la segona setmana de juliol i la tercera d'agost s'agrupa un número de població molt important amb un poder adquisitiu mitja i alt. I si fas una oferta atractiva i fas les coses bé, amb una promoció agressiva com la nostra i compensant i ajustant preus per a ser competitius i assequibles pel públic, tot ajuda. No puc negar, però, que estem molt satisfets.

Entén, però, que per a molta gent, comprar una entrada per a Cap Roig és un luxe que costa permetre's.

Totalment. És que venir a Cap Roig és un luxe. Hem aconseguit que ser una nit a Cap Roig sigui més que un concert normal, que sigui una gran nit per gaudir en parella, amb amics o amb la família. L'experiència d'un concert a Cap Roig és des del moment que aparques fins que tornes a recollir el cotxe i te'n vas. Des de l'entrada als jardins al passeig i la plaça, on pots degustar la gastronomia del millor restaurant del món abans de gaudir d'un grandíssim espectacle en un escenari grandiós i espectacular, amb un so i una il·luminació rde primer nivell mundial. Volem que el festival es converteixi en una experiència única i fora de lo normal. Exclusiva.

L'any passat van arribar al 84% d'ocupació... quines previsions teniu per aquest any?

No m'agrada parlar de previsions, però si tot va bé, sembla que podríem arribar a passar el 90%.