En Michael és irlandès i la Tam d'Alemanya, però viuen a Escòcia, on ell exerceix com a gerent d'una botiga i ella fa de farmacèutica. S'allotgen a Calella, a la comarca del Maresme, però han vingut a passar el dia a la ciutat de Girona. Els trobem en una gelateria a la plaça de Catalunya, on agafen forces per començar la visita. A més de veure la Catedral i el Barri Vell, tenen la intenció de recórrer les muralles per veure Girona des d'una perspectiva diferent.

D'on vénen?

Jo sóc irlandès i ella és alemanya, però ja fa anys que vivim a Escòcia.

És la primera vegada que vénen a Girona?

Sí, no havíem estat mai a Catalunya.

On s'estan?

A Calella de Mar, però hem vingut en tren a passar el dia a Girona perquè a l'hotel ens van dir que la visita valia molt la pena.

Què els han recomanat visitar a Girona?

Ens han dit que és imprescindible veure la Catedral i les cases de colors que hi ha al costat del riu. També ens han recomanat especialment les vistes que es veuen des de la muralla, ens ha encantat que la idea de passejar-hi per sobre.

Què han vist fins ara?

Hem vist Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna. Ens hem passat el dia a la platja. Al vespre marxarem cap a Barcelona, amb el tren d'alta velocitat. I d'allà cap a casa.

Els ha quedat alguna cosa per veure?

A l'hotel ens havien parlar molt bé de Figueres i d'alguns pobles de la Costa Brava, però ja no hi som a temps. Haurem de tornar!

Quan tornin a Escòcia recomanaran als seus amics que visitin Girona?

Sí. A Escòcia cada cop es parla més de Catalunya, però hi ha molta gent que només coneix Barcelona. És una ciutat impressionant, però Girona també és maco i és fàcil d'arribar-hi en tren. El transport públic ens ha sorprès molt, moure's és ràpid i barat.