Ripoll tornarà a acollir un any més la festa medieval dedicada al comte Guifré, el Mercadal del Comte Guifré, que enguany tindrà lloc entre el 10 i el 12 d'agost. Aquesta 16a edició, que manté el pressupost de l'any passat, recupera l'exhibició de falconeria, amb una demostració d'aus rapinyaires, i aposta per les actuacions teatralitzades a càrrec de la companyia La Tritona.

El regidor de Turisme de Ripoll, Marc Grifell, va ressaltar ahir durant la presentació que l'objectiu és que el visitant sigui "transportat" a l'època feudal amb tot un seguit d'activitats diverses com justes, músics de carrer i, fins i tot, l'escenificació de la mort i l'enterrament de Guifré.

En aquesta edició, s'espera arribar fins als 31.000 visitants de l'any passat, tot i que des de l'Ajuntament són conscients que l'èxit dependrà, en bona part, de la meteorologia.

Es manté el pressupost

"L'afluència de visitants dependrà molt del temps que faci", va assenyalar Grifell. Des de fa uns quatre anys el pressupost per aquesta fira s'ha anat reduint uns 10.000 euros de forma progressiva però, per sorpresa, aquesta 16a edició tindrà el mateix pressupost que l'any passat.

Des de l'organització animen els visitants i veïns de Ripoll a deixar-se emportar per aquesta festa i formar part del campament del comte, crear el seu propi vestit d'època medieval o decorar els balcons, portals i carrers.

Com ja és habitual, la fira comptarà amb les espectaculars justes a cavall, a càrrec de la companyia Dracònia, músics de carrer i actuacions teatralitzades. A més a més, també hi haurà un mercat centrat en la figura de Guifré mort ara fa més de mil anys.

Com a novetat, tanmateix, aquesta edició recupera la falconeria, amb demostracions d'ocells rapinyaires tal i com es feia ara fa uns anys. Ahir divendres, a la tarda, l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va ser l'encarregat de donar a conèixer tots els detalls d'aquesta edició al consistori de la capital del Ripollès.