La cantant Luz Casal va ser l'encarregada de tancar dissabte a la nit la sisena edició del festival Sons del Món, que ha reunit 6.600 espectadors. La cantant, que té previst publicar un nou disc a la tardor, va oferir a la Ciutadella de Roses el seu únic concert d'aquest estiu a l'Estat espanyol.

En aquesta edició, el certamen altempordanès ha aconseguit un 92,5% d'ocupació, és a dir, un 20% més de públic que al 2012, quan van ser 5.500 les persones que van passar pels seus concerts.

Aquest increment de públic ve motivat per la incorporació de Castelló d'Empúries com a seu del festival, ja que justament els concerts celebrats en aquest municipi, juntament amb els de Vilabertran, han registrat un 100% d'ocupació. Els concerts de Sílvia Pérez Cruz, Carlos Núñez i Blaumut amb Joan Dausà van exhaurir les entrades, mentre que el de Manel va arribar al 85% d'ocupació, el de Los Chicos del Coro a un 90% i a un 87% el de Luz Casal.

A tot això s'hi suma també l'augment d'activitats relacionades amb el vi i la promoció de la DO Empordà.

Els maridatges de música i vi signats pel sommelier Roger Viusà han potenciat l'especialització del certamen cap a l'enoturisme. Durant els concerts s'han servit més de 3.500 copes de vi de la DO Empordà -un 35% més que al 2012- i s'han establertrelacions amb distribuïdores, mitjans de comunicació especialitzats i empreses relacionades amb el vi.