L'Ajuntament del Port de la Selva, el Museu Marítim de Barcelona i la revista Alberes van organitzar aquest cap de setmana un acte per commemorar el centenari del far de s'Arenella, coincidint amb la tercera Trobada de faroners, familiars i amics dels fars.

La jornada, que es va celebrar dissabte, va començar amb una excursió en vaixell des del Port de la Selva fins al peu del far del cap de Creus sota el guiatge del mestre i pedagog Arnald Plujà i Canals, gran coneixedor del territori, per a les famílies i amics dels faroners, i per als col·laboradors i lectors de la revista Alberes.

Al vespre es va celebrar un acte per commemorar els 100 anys del far de s'Arenella, situat al trencant de la carretera de Llançà al Port de la Selva, i posteriorment hi va haver un concert a càrrec de l'Agrupació Instrumental de l'Escola de Música La Flauta Màgica de Figueres.

El far de s'Arenella, projectat per l'enginyer Josep March, va entrar en funcionament el desembre de 1913 i va estar habitat per 18 tècnics de senyals marítims i les seves famílies des d'abans de la seva inauguració i fins el 1992.

Actualment, tot i estar automatitzat i no tenir un faroner resident, el far de s'Arenella continua il·luminant el litoral nord del cap de Creus cada vespre, projectant el seu senyal lluminós fins a 13 milles de distància.