Què el porta de vacances a la Costa Brava?

Ja fa anys que, d'una manera o altra, venim. La família de la meva dona té un apartament a la Costa Brava, i a mi sempre m'ha agradat molt el mar. Uns quants dies de l'estiu sempre els passem allà, d'una manera o altra. I des que tenim la nena petita, són vacances familiars. Va bé perquè no és gaire lluny, estem a un cop de cotxe de Barcelona per si hi ha qualsevol urgència.... Són unes vacances còmodes, en un entorn ideal i més familiar que no pas els viatges que fèiem abans de tenir la petita.

Què és el que més l'atrau de la zona?

És perfecte perquè ho tenim molt a prop i hi ha bones platges, bona gastronomia i un clima més agradable que a d'altres parts d'Espanya en aquesta època. I l'Empordà, des del punt de vista paisatgístic, és del millor que hi ha. Tot plegat fa que sigui ideal per anar amb la família i gaudir de tranquil·litat, que és el que em demana el cos. Quan era més jove el cos em demanava viatjar, i no sé si ara ens hem fet grans o què, però busco un pla més tranquil. A més, tinc amics que estiuegen a la zona i això ens permet quedar per sopar, prendre alguna cosa...

Aconsegueix desconnectar del tot, o sempre hi ha una part de vostè que continua pendent de l'actualitat?

Intento desconnectar, però costa molt. La gran batalla la tens amb l'smartphone. Intento fer torns amb el secretari general o amb altra gent i, si no passa res greu, que ells es quedin al capdavant del partit. El que intento és no portar el mòbil ni el rellotge a sobre, i només mirar-lo al matí, migdia o nit per si hi ha alguna cosa urgent. Quedant-se aquí al país és més complicat; a l'estranger és més senzill perquè, vulguis o no, hi ha un desconnexió fins i tot física. Aquí, en canvi, estem tan sobreinformats i hi ha tantes notícies que és molt difícil desconnectar, perquè al final llegeixes els diaris, veus les notícies, reps la informació a través de les xarxes... I al final, la desconnexió absoluta no existeix.

Quin és el seu racó preferit de la Costa Brava?

N'hi ha bastants, costa dir-ne un de sol. Pel que fa a platges, m'agrada molt, perquè hi havia anat de petit, la zona entre Tossa i Sant Feliu de Guíxols. Des del mar, anant amb barca o nedant, és preciosa. I ara que estic una mica més amunt, les cales de Begur, Llafranc, Calella... també són molt boniques, però estan molt massificades a l'agost. Per tant, jo intento fugir de la gent, no sóc de demanar tanda a les vuit del matí per posar la tovallola a la platja. Per això intentes fer coses diferents, i també està bé, per exemple, la platja de Pals, que és més àmplia. A mi m'agraden més les cales que les platges, però és evident que, si vols fer vacances a l'agost i a la Costa Brava, és complicat. Jo sóc més de tirar-me al mar i estar poca estona a la sorra. El que passa és que això, amb la nena petita i tots els tratos, no ho pots fer. Ara anirem uns dies d'hotel i ens quedarem força a la piscina, que és més segura i tranquil·la de cara als nens.

Ha canviat molt, la Costa Brava, des de que hi va començar a venir fins a l'actualitat?

La zona de l'Alt Empordà potser està menys massificada avui en dia, o potser és menys popular. Però la part del Baix Empordà i Blanes, Tossa... sempre ha estat bastant turística, ja des que jo era petit. No hi ha hagut gaires canvis. Però sí que algunes caletes on anaves abans, que pràcticament no coneixia ningú, ara tenen hotels, apartaments i han crescut molt. Per exemple, a Tossa hi ha una cala que m'agrada molt, que és la cala Giverola, que als anys 80, quan anava a visitar els meus tiets, era molt salvatge. Llavors, amb els anys, s'hi han anat construint apartaments, etc. i ha perdut una mica de gràcia. Però la Costa Brava és d'aquelles que has de tirar molt enrere per veure els canvis, perquè ja fa molts anys que s'hi han fet construccions.

Hi ha massa turistes, doncs?

Des del punt de vista econòmic, els hem de rebre amb els braços oberts, en aquests moments. Però com a usuari, anar a llocs i trobar-te cua, no m'agrada, com a molta gent. Però quan vas amb família, tot està molt condicionat. Si per mi fos, intentaria fer vacances en una altra època. Però el Parlament és ara a l'agost quan es queda amb la diputació permanent, i per tant ni al juliol ni a partir del setembre pots fer vacances, quan tens fills. Quan era més jove, amb la meva parella havíem fet vacances a finals de juliol o a principis de setembre per fugir de la massificació i perquè els preus són més econòmics. Ara ja és més complicat.

Tenen entrades per algun festival de música?

Volia anar a veure Pablo Alborán a Cap Roig, però està bastant ple i els preus no són gaire econòmics. Però és un festival de prestigi i crec que val la pena. M'agrada molt, el volia veure a Barcelona l'últim cop que va venir però no vaig poder perquè estava ple. Per tant, si trobo entrades, probablement hi aniré. Aquesta vessant cultural és molt agradable, tot i que has de buscar cangurs. Tenir la família per aquí ajuda, quan vols sortir a sopar o al cinema. Som molt d'anar al cine, i com que a Platja d'Aro n'hi ha uns que estan prou bé, a vegades també hi anem. Aprofitem i desconnectem una mica. Poder sortir és un dels avantatges que té ser en un lloc tant ben connectat com la Costa Brava. Un bon llibre, un bon dinar i passar una estona amb la nena és un pla ideal, però quan porto deu o dotze dies, jo, com que sóc molt inquiet, necessito fer coses. A vegades m'emporto la moto i fem alguna excursió, vaig al pitch and putt, a nedar...

S'anima amb els esports d'aigua?

Jo sóc més d'aigua que de terra, perquè sempre he fet esports aquàtics, com natació i waterpolo. Algun cop he provat esquí aquàtic, i l'aigua m'agrada molt. Però com que no tenim cap embarcació, no tenim gaire activitat aquàtica. El que sí em plantejo és, amb el meu cunyat, llogar un dia una barca i fer una excursió amb les famílies. Des del mar, la Costa Brava es veu molt diferent, és un canvi de xip. Si ho pots fer, és un luxe.