Amb 5.000 habitants, Tossa de Mar és més coneguda per ser un lloc de vacances tranquil i familiar que no pas per la seva festa nocturna. Tot i això, sempre hi ha opcions per a aquells que no volen quedar-se a casa: la discoteca Ely, que ha reobert després d'haver estat gairebé una dècada tancada; el Tu rai, ubicat on hi havia hagut l'emblemàtica Sala de Festes el Ruedo, o el Tahití, amb música en directe al llarg de tota la setmana, són algunes de les opcions més populars. D'altra banda, per als que busquin glamur, una parada obligada ha de ser Casa Andrés, el restaurant regentat per la família del model Andrés Velencoso. Si hi ha sort, potser fins i tot se'l podrà veure a ell i la seva parella, la cantant australiana Kylie Minogue, que en diverses ocasions s'han deixat veure pel local.

El Tahití, regentant pel component de Rumba 3 Joan Capdevila i el seu fill, té ja mig segle d'història a l'esquena. Capdevila i els seus companys, anomenats primer Los Espontáneos, van tocar en aquest local durant els seus inicis, i Capdevila el va comprar l'any 1973. Des de llavors, s'ha caracteritzat per una aposta sòlida per la música en directe. A banda de rumba, s'hi pot escoltar tot tipus de música espanyola, des de pop a sevillanes. A primera hora s'hi solen trobar parelles de totes les edats, mentre que a partir de les dues l'ambient se sol animar amb l'arribada dels més joves. Les caipirinhas i els mojitos es troben entre les especialitats del local, mentre que entre els artistes que n'han sortit destaca, a banda de Rumba 3, el cantant Joan Tena, participant i finalista en la segona edició d'Operación Triunfo.

Altres bars "de tota la vida" són, per exemple, el Pirata, el Bounty -que ha anat obrint i tancant en successives etapes-, el Bottles -decorat amb imatges de cinema antigues- i el Comics, regentat per una tossenca i un holandès i lloc de reunió obligat quan la selecció holandesa juga Mundial o Eurocopa. En el cas dels britànics, el punt de trobada sol ser el Chaplin's Pub.

Per als que prefereixen sortir a ballar, Tossa no és terra de discoteques -per això ja hi ha la veïna Lloret de Mar-, però sí que es poden trobar algunes opcions. Una de les més populars és el Tu Rai, ubicada a l'antiga sala de festes El Ruedo. El Ruedo havia estat un bar-sala de festes inaugurat l'any 1956 sota el nom de Jazz Cava El Ruedo, que de dia funcionava com a bar i de nit com a sala de festes i que va arribar a acollir actuacions, entre altres, de Manolo Escobar, Angelita Vaidez i Juanito España. L'any 1961 es va inaugurar la sala de festes El Ruedo (que avui és el Tu Rai), de manera que el bar va passar a ser només bar i, actualment, restaurant.

Una altra opció és la recuperada discoteca Ely, que portava tancada gairebé deu anys i que enguany ha reobert tot oferint música comercial dirigida tant a turistes com autòctons que estan de vacances.

Als amants de la moda i del paper cuxé, mentrestant, no els pot passar per alt Casa Andrés, el restaurant que la família que el model Andrés Velencoso regenta a Tossa. De jove, Velencoso havia donat un cop de mà a la seva família a l'establiment, i ara quan ve de vacances a la localitat costanera continua deixant-s'hi veure.