AUNA RUTA PER LA NIT DE blanes.La terrassa del bar musical Es Blanc, a la primera casa de la Costa Brava, just davant de sa Palomera.L'Hivernacle ofereix monòlegs a la fresca cada dijous d'estiu a l'esplanada del port de Blanes. La curiosa decoració ambientada en les dècades dels 60, 70 i 80 de la Bodega José.

redós de les discoteques de la veïna Lloret de Mar, la nit de Blanes es mou entre el glamur dels locals de disseny vora el mar i els establiments "de tota la vida", refugi dels blanencs que eviten els bars farcits de turistes, però també d'aquells estrangers que aprofiten per viure una experiència genuïna.

Just davant de sa Palomera, a la primera casa de la Costa Brava hi ha Es Blanc, restaurant durant el dia -amb clients com la xef Carme Ruscalleda, fidel sempre a un bon plat de cargols- i bar musical durant la nit. Amb una terrassa abocada al mar, del local en destaca una cuidada decoració d'estil mediterrani per a la qual cada nit s'encenen unes 200 espelmes.

Els clients d'Es Blanc, on es barregen els blanencs i els estran?gers que estiuegen al poble, poden escollir entre mojitos, còctels fets amb fruita natural o fins a una vintena de varietats de gintònics mentre escolten música que va evolucionar del jazz i el chill out al lounge i house a mesura que avança la nit. Durant l'hivern, a més, ofereix música en directe.

A l'esplanada del port hi ha L'Hivernacle, inaugurat al maig del 2012, on s'hi pot trobar tant menjar informal, com tapes, com copes i còctels.

Després d'un hivern on cada ?diu?menge han celebrat els Vermusic, que combinaven l'hora del vermut amb sessions de música en directe, aquest estiu han traslladat la proposta als vespres. Cada diu?menge, els clients de local gaudeixen de copes i sessions de DJ's que combinen música lounge, chill i jouse amb pinzellades de soul, funk i jazz, i els dijous és nit de monòlegs a la fresca.

Ben diferent és l'ambient de la Bodega José, oberta des de fa més de mig segle al centre de Blanes i que en Kiku Solà, l'actual propietari, regenta des del 1985, després que ho fes el seu pare.

Posar-hi els peus és agafar la màquina del temps i transportar-se immediatament dècades enrere, perquè tant la música com la decoració són d'entre els anys 60 i els 80. Esclops holandesos, quadres de tot tipus i singles dels anys 60 formen part de la curiosa decoració que rep, mentre sona música espanyola i estrangera, la clientela del local. Una clientela que abarca totes les generacions i procedències, tant blanencs com estrangers que, després de dècades estiuejant a Blanes s'han convertit en clients habituals. Van conèixer-lo quan els locals de moda eren al barri, i continuen anant-hi a degustar la seva cuina, on destaquen el pollastre i els calamars i els seus còctels de xampany. Si marxen satisfets i deixen propina, les monedes cauen dins un pot amb unes banyes que els saluda fent soroll.

Activitats a la taverna

L'alternativa és la Taverna de n'Esteve, situada en un dels carrers travessers del Passeig de Dintre, i que és un dels punts de trobada per la gent de Blanes, especialment durant l'hivern.

També hi ha un públic estranger que hi va cada any, ja sigui per fidelitat o perquè hi arriben gràcies a la recomanació d'algun amic que també hi ha passat.

Especialitzat en begudes dels Països Catalans com la pomada menorquina, la ratafia o el burret d'Alcoi, també ofereix cerveses artesanes i una carta de vins del país i estrangers.

Organitza maridatges de vins, exposicions d'artistes novells i també alguns concerts. El seu propietari, l'Esteve, intenta col·laborar amb les activitats que es fan al poble i ajuda diverses entitats, com la colla gegantera.