Einauguració d'un festival tradicional a la costa brava.Un diàleg entre David Trueta i Jordi Évole va servir ahir per donar el tret de sortida al festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. El cineasta i el periodista van parlar sobre la cara més amagada de la societat i van fer una referència a un article del Diari de Girona .El famòs Showman Andreu Buenafuente també va participar en la divertida conferència Vivir con los ojos abiertos, que va despertar nombroses rialles entre el nombròs públic assistent.

l periodista Jordi Évole i l'escriptor i cineasta David Trueba van ser els encarregats d'inaugurar ahir el Festival de la Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols), amb la conferència conjunta Vivir con los ojos abiertos, on van parlar de la seva tasca com a "descobridors" de la cara més amagada de la societat. Es tractava d'una xerrada emmarcada dins del cicle Instint, sorgit del Teatre Barts de Barcelona, que vol combinar ponents interessants, un presentador mediàtic i la interacció del públic.

D'altra banda, també va obrir ahir les seves portes el Festival de Torroella de Montgrí, amb un concert commemoratiu del Tricentenari a càrrec de l'orquestra del festival, L'Acadèmia 1750. La formació, dirigida per Alfredo Bernardini i amb Laia Frigolé com a soprano, va interpretar una selecció de fragments d'obres que es representaven a la luxosa cort de Barcelona just fa 300 anys, com ara peces d'Antonio Caldara, Emanuele Rincon d'Astorga o Andrea Stefano Fiore.

Avui, però, serà un altre dia de plats forts per als festivals gironins. Peralada, per exemple, comptarà amb la presència de l'actor Gérard Depardieu, que juntament amb Anouk Aimeé interpretarà l'obra Love Letters, de l'autor nord-americà Albert Ramsdell. L'obra, que s'interpretarà en francès amb subtítols en català i castellà, explica la història d'amor entre dos personatges a través de les cartes i postals que s'envien al llarg de mig segle.

D'altra banda, la popular cantant i violinista de la banda irlandesa The Corrs, Sharon Corr, acutarà a la plaça Basílica de Castelló d'Empúries en el marc del festival Sons del Món. Finalment, Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández pujaran a l'escenari ganxó de Porta Ferrada amb les entrades esgotades.