L'actor Maxi iglesias va obrir ahir a Empuriabrava la competició de paracaigudisme "King of Swoop" que es realitzarà durant l'"Skydive Empuriabrava Beach Festival" L'actor de "Física o Química" va estar practicant durant la tarda, tot i que al final no va poder saltar en paracaigudes pel vent.A la presentació hi van assistir també el saltador Pablo Hernández, el representant de Skydive, Rolf Kuratle, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, Maxi Iglesias i el Jetman, Yves Rossy.Durant el festival hi haurà música en directe, entre altres activitats. Es preveu que hi passin unes 6.000 persones.

L'actor madrileny Maxi Iglesias, conegut sobretot pel seu paper de César Cabano a la sèrie d'Antena 3 Física o Química, va apadrinar ahir la presentació i obertura de la tercera edició de King of Swoop, una competició de paracaigudisme a escala internacional organitzada per Skydive Empuriabrava i que tindrà lloc a la "La Terra del Cel" fins al pròxim 27 de juliol. Per batejar l'esdeveniment, i tal com ja havia fet amb anterioritat l'actor Santi Millan, estava previst que Maxi Iglesias saltés en tàndem amb la seva mare des de 4.000 metres d'alçada. Les condicions meteorologiques, però, marcades per les fortes ràfegues de vent que van bufar durant tot el dia a la zona, no van permetre que l'actor portés a terme el gran salt. Tot així, va assistir a la presentació, on va parlar de les ganes que tenia de fer paracaigudisme per primera vegada, i durant la tarda va practicar alguna de les postures de seguretat. "És la primera vegada que saltaré en paracaigudes, però no la primera vegada que vinc a la Costa Brava. Em considero un enamorat de la zona, a la qual considero la gran culpable que hagi vingut a aquest esdeveniment en el qual tinc moltes ganes de participar" va explicar l'actor.

En la presentació, Iglesias va estar acompanyat per Rolf Kuratle, saltador professional i representat de l'Skydive Empuriabrava, qui va explicar que la competició tindrà lloc durant la celebració de "Skydive Empuriabrava Beach Festival", un esdeveniment que durant una setmana oferirà música en directe, activitats infantils, espectacles aeris o stands, entre altres. "Fem el Festival a la platja perquè volem apropar el nostre esport a un públic que pugui gaudir veient els saltadors i entendre que tothom és capaç de saltar". Per això, en?guany s'han muntat a la platja unes grades al voltant de la instal·lació del festival, perquè els banyistes puguin observar com van aterrant sobre la sorra els diferents competidors. En aquest sentit, el saltador Pablo Hernández, que actualment exerceix de patrocinador a Espanya de l'Skydive de Dubai, va explicar en què consistirà exactament la competició de King of Swoop, en la qual participaran 35 saltadors -entre el quals els 10 millors de tot el món- de nou països diferents que lluitaran per aconseguir la corona de rei del paracaigudisme i 11.000 euros. "La disciplina que mostrarem aquests dies és la del pilotatge de campanya, que es practica sobre el mar. Es creen els circuits sobre l'aigua on hi ha uns sensors de metre i mig d'alçada que marquen la velocitat, la distància i la prova de precisió", explicava ?Hernández, que afegia que qui obtingui la millor puntuació en les tres proves saltant des de 1.500 metres d'altura, s'alçarà com a vencedor absolut. D'altra banda, durant el Beach Festival, en el qual es preveu que hi passin unes 6.000 persones, el Jetman, Yves Rossy, que vola amb un propulsor semblant al dels avions saltarà desplegant una bandera catalana de 300 metres.

Per la seva part, l'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, que també va assistir a la presentació, va remarcar que les persones que practiquen aquest esport "dignifiquen la imatge d'Empuriabrava" perquè "tenen ganes de dinamitzar el municipi"i va afegir que treballaran per aconseguir que l'Skydive es converteixi en el centre de paracaigudisme més important del món.