Joan Dausà, El Petit de Cal Eril i Sanjosex seran els plats forts del Festival de Música de la Vall de Camprodon, que aquest estiu arriba a la seva quinzena edició amb l'objectiu de continuar descobrint l'entorn de Vilallonga de Ter, Molló, Setcases i Llanars.

El cantant i pianista Joan Dausà, que després d'haver guanyat un premi Gaudí a la millor música original per Barcelona, nit d'estiu s'ha convertit en un dels artistes de moda aquest estiu, actuarà a la Sala de Ball de Llanars el ?diumenge dia 10 d'agost a les set de la tarda, per tal de presentar el disc On seràs demà?.

El dia 15 d'agost, a l'església de Setcases, serà el torn de Toni Xuclà i Gemma Humet, amb un concert que es va iniciar l'any 2013 en motiu de l'Any Espriu, amb les cançons del disc Amb música ho escoltaries potser millor. Com que els va funcionar bé, el duet ha decidit continuat continuar oferint-lo i incorporant-hi novetats, amb noves cançons a partir de poemes de Bartomeu Rosselló-Porcel, Carles Riba i Pere Quart, que s'afegeixen als de Salvador Espriu. D'aquesta manera, Humet interpreta les cançons acompanyada de la guitarra de Xuclà.

El diumenge dia 17 d'agost, la música arribarà a la Sala Cooperativa de Vilallonga de Ter de a mà d'El Petit de Cal Eril, que presentarà La figura del buit. Joan Pons (veu i guitarra elèctrica), Artur Tort (teclat i veus), Ildefons Alonso (bateria i veus) i Dani Comas (baix i veus) van gravar el disc al teatre de Guissona colze a colze amb Mau Boada, i el resultat ha estat un treball de so negre i cru. El disc combina melodies lluminoses de l'escola Motown i harmonies californianes; saxos, trompetes i trombons i un cor de noies. Tot plegat, es tracta d'un collage on els potencials hits conviuen amb experiments impensables.

Finalment, la Sala de Ball de Molló acollirà el diumenge 24 d'agost l'actuació de Sanjosex, que presentarà el seu darrer treball, Festival, produït per Quimi Portet quatre anys després de l'aclamat Al marge d'un camí, que es presenta com un "trencaclosques musical" que condueix l'oient per camins imprevisibles.

A banda dels quatre concerts "oficials" del cicle, n'hi haurà dos més de presentació que es faran el dissabte 2 d'agost a tots els pobles de la Vall. Concretament, Albert Bello Trio actuarà a la plaça Verda de Setcases a les dotze del migdia, mentre que a la una ho farà a la zona de la piscina de Vilallonga de Ter. D'altra banda, la música a capella de Gagipsyjazz es podrà escoltar a dos quarts de sis de la tarda a la zona de les piscines de Llanars i, a dos quarts de vuit del vespre, a la plaça Major de Molló.

El Festival de Camprodon va néixer ara fa tres lustres amb l'objectiu de fusionar les diferents activitats musicals aïllades que es duien a terme durant l'estiu als diferents pobles de la Vall. Durant el primer any hi van participar només Llanars, Setcases i Vilallonga, mentre que el 2008 s'hi va afegir Molló. Durant dos anys hi va participar també Sant Pau de Segúries, tot i que després en va sortir. Al llarg de la seva trajectòria, el Festival s'ha volgut potenciar com un espai de trobada entre diferents propostes artístiques, d'estils i formats diferents. L'objectiu és que, a part del component lúdic, també s'hi pogués trobar una vessant pedagògica i cultural.

Canvi de direcció

Ara fa tres anys, el festival va iniciar una nova etapa, sota la direcció d'Alter Sinergies. Aprofitant l'experiència de les onze edicions anteriors, els organitzadors van decidir apostar pels espectacles de petit i mitjà format de música moderna, tot combinant propostes de qualitat amb la bellesa de l'entorn natural, apostant per les principals veus dels Països Catalans.

Les entrades es poden comprar de forma anticipada a la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, als Ajuntaments participants (durant la setmana del concert al seu municipi) i, sinó, a taquilla una hora abans de començar el concert. El preu és de vuit euros, tot i que els jubilats, nens i persones a l'atur en pagaran només cinc.