Un taller artístic alternatiu que ensenyarà els més petits a preparar i a dur a terme una manifestació serà una de les grans novetats amb les quals comptarà la sisena edició del Camallera Cançó d'Autor, que començarà demà i se celebrarà fins al dia 17 d'agost en aquesta localitat de l'Alt Empordà. Així ho va anunciar ahir el director del certamen, Pere Camps, en la presentació de la programació, que es va dur a terme als Jardins de la Mercè de Girona. "La idea és que els nens preparin una mena de manifestació en format performance", va explicar Camps, que va afegir que seran els mateixos infants els que "decidiran que volen fer i com ho volen fer i ho aniran construint cada dia". El taller, titulat "Mini-Mani", estarà dirigit per Marc Martínez i codirigit per Sara Espigul i anirà dirigit a uns 20 nens i nenes d'entre 5 i 12 anys que aprendran a decidir en assemblea, a realitzar pancartes i octavetes, a llegir un manifest, a llançar fruita o evitar, jugant, un "manguerasso", entre moltes altres activitats. "Amb aquesta iniciativa volem potenciar l'autoestima dels petits. Que aprenguin a debatre i a discutir dialècticament mitjançant la creació d'uns personatges i una posada en escena", va destacar el director del festival. Aquest taller artístic, que es farà de deu del matí a dues del migdia, començarà el divendres 8 d'agost i acabarà el 13 d'agost amb la "MiniFestaAcció", la performance de la manifestació preparada pels menuts que desfilarà pels carrers de Camallera com a cloenda del festival.

Respecte a la programació musical de la sisena edició del Camallera Cançó d'Autor, comptarà amb artistes de renom com Maria del Mar Bonet, Dani Flaco o Marina Rossell, qui serà l'encarregada de fer el concert inaugural el proper 7 d'agost. Acompanyada pel pianista Xavi Lloses, Rossell presentarà el segon volum del seu emotiu homenatge al músic Georges Moustaki, que va morir l'any 2013. L'endemà, 8 d'agost, serà Dani Flaco qui presentarà el seu sisè treball discogràfic, Versos i Madera, mentre que la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet actuarà el dia següent, 9 d'agost. Durant el certamen, que ha disposat d'un pressupost de 15.000 euros, també actuaran el cantautor Josep Tero, els grups Coses, la cantant Sílvia Comes, l'artista Tomàs de los Santos acompanyat pel guitarrista Borja Penalba i Atzar trio, un grup creat a la Nau Côclea, espai que s'incorpora enguany al festival. Les entrades dels concerts, que es faran a les deu de la nit a la plaça Feliu de Camallera, són a 10 euros i hi ha un abonament de 50 euros per assistir a tots els recitals del programa.

Nova fira de petites editorials

Repetint l'experiència de l'edició passada i dins el marc de la "República de les paraules d'estiu", la mostra ha organitzat xerrades, debats, projeccions i presentacions de llibres prèvies als recitals, que busquen "fer un festival diferent, un espai on la paraula no sigui només musicada, sinó també explicada, debatuda, recitada" explicava Pere Camps que afegia que volen que la mostra "ajudi a la gent a pensar i reflexionar mentre gaudeix". A part, en aquesta edició s'integrarà com a novetat una fira de petites editorials. En la roda de premsa, Pere Camps va estar acompanyat per la regidora de l'Ajuntament de Saus, Camallera i Llampaies, Glòria Lloveras, el president de la Casa de Cultura de Camallera, Jaume Torrents; la directora de la Nau Côclea, Clara Garí i el cantautor Josep Tero.