El pescaturisme de Blanes, la nova experiència que han posat en marxa aquest estiu l'Ajuntament i la Confraria de Pescadors de la localitat, ha arrencat positivament des que es va iniciar el 16 de juliol. Aquesta activitat permet al visitant embarcar-se durant un dia en un vaixell i compartir amb els pescadors una jornada de treball a l'hora que es gaudeix dels paisatges de la Costa Brava des de la mar. Durant els primers 15 dies que ha funcionat aquesta iniciativa, un total de 7 persones hi han participat.

La majoria provenien de diverses localitats d'arreu de Catalunya -Blanes, Pineda, Olot i Vic-, mentre que tres d'ells van ser de nacionalitat estrangera -dos ciutadans de França i un d'Holanda. Pel que fa al tipus de sortides que es van escollir, la major part d'elles es van fer en embarcacions d'arts menors, mentre que tan sols una d'elles es va fer en un vaixell que fa pesca d'arrossegament. Aquesta oferta turística finalitzarà el pròxim 30 de setembre i la informació s'ofereix en cinc idiomes: català, castellà, anglès, rus i francès. Hi ha tres tipus de sortides on es pot participar segons la pesca que es vulgui conèixer de més a prop: arts menors, sonsera i arrossegament. En tots tres casos cal fer una reserva prèvia a l'Oficina de Turisme i, un cop formalitzada, s'acorda una cita amb una guia que parla l'idioma sol·licitat i que s'encarrega de fer l'acolliment. En total, enguany hi ha l'oferta de 13 embarcacions. La trobada es localitza al mateix port de Blanes perquè els visitants es puguin començar a familiaritzar amb l'entorn. Primer se'ls fa una breu visió històrica sobre el port, començant pels 100 anys de la seva construcció i acabant amb les obres de reforma que tot just es van inaugurar l'any passat. Posteriorment, un membre de la confraria els explica el lloc per on navegaran, així com els entorns marítims de Blanes, i se'ls donen consells pràctics.

A través d'aquesta experiència, els pescadors poden trametre un seguit d'idees i valors que contribueixin a valorar millor la seva feina des del coneixement i difondre els actuals plantejaments de pesca sostenible que s'estan aplicant des de fa temps.