Amb les poc més de 2.100 localitat exhaurides de feia dies, el britànic James Blunt va actuar dimarts al festival de Cap Roig dins la gira de presentació del seu nou treball Moon Landing, el seu quart àlbum, que arriba després de Back to Bedlam (2005), All the lost souls (2007) i Some kind of trouble (2010). Aquest exmilitar de carrera de 40 anys fa una barreja de pop, rock suau i folk que l'ha portat a guanyar diversos premis, cinc nominacions als Grammy, a vendre gairebé 17 milions de discos arreu del món i a tenir més de 250 milions de visites a Youtube. Blunt va arribar a número u a la llista americana Billboard Hot 100 el 2006 amb el seu You're beautiful, fita que no aconseguia cap artista britànic des del 1997, amb el Candle in the wind d'Elton John, artista de qui precisament Blunt era teloner només un any abans i que aquest any també ha actuat al festival gironí.

A Cap Roig passaven pocs minuts de les 10 quan van començar a sonar les notes d'Així parlà Zaratrustra, de Richard Strauss, i els músics van entrar i van anar ocupant els seus llocs dalt l'escenari. Amb una posada en escena molt d'acord amb el nom del disc, amb unes tarimes platejades per a cada instrument i amb una pantalla gegant de fons que mostrava imatges com ara la terra vista des de l'espai o dibuixos de coets, James Blunt i els seus quatre músics, tots vestits amb granota grisa d'astronauta, menys el bateria -que en portava una de taronja "com a Guantánamo" segons el mateix Blunt-, van oferir un espectacle de llum i so que va connectar molt bé amb un públic entusiasmat des del primer moment i que els va recompensar amb aplaudiments, posant-se dret i corejant molts dels temes.

James Blount, de nom artístic Blunt, va començar assegut al piano i interpretant Face the sun, pertanyent a aquest quart treball i de la qual diuen és una de les millors cançons de desamor que ha escrit fins ara. A partir d'aquí, i durant 90 minuts, Blunt, que va tocar el piano, la guitarra i l'ukelele, va anar encadenant cançons, fins a un total de setze, interpretant cinc temes del nou Moon landing i la resta dels seus anteriors treballs, especialment de Back to Bedlam, el primer de tots i el que el va catapultar a la fama.

En un concert que no va decaure en cap moment, el britànic va anar barrejant moments tranquils amb moments de molta força que van ser tots seguits pel públic, que es va posar dempeus en diverses ocasions, com a Heart to heart, va aplaudir al ritme de la música a Satellites i va emmudir per només fer els cors a Goodbye my lover, amb Blunt sol al piano.

Blunt va dir estar molt content de ser a Cap Roig perquè era a prop de casa -actualment té la seva residència a Eivissa-, i tot i no parlar gaire i només fer-ho en anglès perquè "no hablo español", va interactuar amb el públic fent-los aplaudir, demanant que fessin servir els mòbils per il·luminar com estrelles la cançó Same mistake i fins i tot baixant al pati de butaques i recorrent-lo tot sencer picant les mans que la gent li oferia.

Blunt també va dedicar al públic el conegut You're beautiful, que li ho va agrair cantant la cançó amb ell. Amb So long Jimmy va acabar el concert i van arribar els tres bisos. Blunt va canviar la granota d'astronauta per una de verda de pilot i va tornar a l'escenari amb casc per interpretar amb la guitarra i davant un públic dret Stay the night. Després va venir la que és el primer senzill de Moon Landing, Bonfire heart, que va ser molt corejada i aplaudida.

El concert va acabar definitivament amb 1973, del segon disc, amb el públic cantant i aplaudint i Blunt fent surf dalt del piano, donant les gràcies i dient que per a la propera vegada parlaria català, que aprendria "a poc a poc". Abans de marxar de l'escenari, però, va fer una foto al públic com fa en tots els concerts, foto que anirà penjada al seu mur oficial de Facebook. La gira de Moon landing portarà Blunt a diversos països d'Europa, com Alemanya, França, Bèlgica o el Regne Unit, per tornar a Espanya el novembre, amb actuacions a Sant Sebastià (13), Barcelona (14) i Madrid (15).