Com cada estiu des de fa nou anys, el Jazz-Bar Mas Sorrer celebrarà entre el 22 i 24 d'agost el seu tradicional Festival Internacional de Curtmetratges a l'aire lliure. Aquest any, però, el festival dirigit per Andrew Tarbet i Gerard Argemí retrà homenatge al surrealisme cinematogràfic de Federico Fellini, motiu pel qual el certamen de Gualta prendrà caràcter de mostra. No es farà, per tant, el clàssic concurs de curtmetratges, sinó que els directors que van resultar guanyadors de les passades edicions proposaran una trentena de peces visuals que els han servit com a font d'inspiració per als seus treballs en aquests últims anys.

La mostra, titulada "8 i 1/2" en honor al film Otto e mezzo (8 ?) del director italià, comptarà amb curtmetratges catalans, francesos, d'Estats Units, Austràlia, Alemanya, Noruega i Rússia, entre altres països. D'aquesta manera, el Festival Internacional de Curts es convertirà en el preàmbul de final de festa de l'estiu al Mas Sorrer.

Com ja és habitual en cada edició, els organitzadors esperen la presència de representants de la indústria, la distribució i del món de la interpretació. De moment ha confirmat la seva presència l'actriu catalana Laia Marull.

La singularitat d'aquesta mostra celebrada a la localitat de Gualta, és que proposa una altra manera de veure el cinema: enmig del paratge natural del baix Empordà. Un singular escenari on els espectadors podran gaudir de les pel·lícules sobre una gran pantalla situada a l'aire lliure i còmodament ajaguts a una gandula rodejats del camp de gira-sols del Mas Sorrer.

Programació d'estiu

El cantant Gregory Porter, guanyador d'un premi Grammy com a millor vocalista de jazz, va inaugurar la programació d'estiu del Mas Sorrer amb una actuació el 29 de juliol a la masia baixempordanesa.

A més a més, durant tot el mes d'agost, cada dijous se celebren les nits Aubamba Baluba dedicades als anys cinquanta, en les qual van actuar la Reina del folk Noir, Tokunbo i la barcelonina Miriam Swanson.

També en l'apartat musical, el jazz-bar acollirà jazz el proper dijous, 21 d'agost un dels esdeveniments més esperats: una "batalla de saxos" per homenatjar John Coltrane a l'estil de les jazz battles dels anys 30.