Moltes platges gironines disposen d'espais destinats a la mainada, des de biblioplatges fins a àrees de jocs infantils, però Sant Antoni de Calonge ha fet enguany un pas més i ha creat un espai per a aquells que encara són massa petits per gaudir de les activitats per a nens: l'Espai Nadó, on mares i pares poden canviar els nounats, donar-los el pit, assistir a xerrades infantils i fins i tot participar en sessions de recuperació del sòl pèlvic. Es tracta d'una de les poques platges de tot Catalunya que ofereix aquest servei.

L'Espai Nadó, situat al bell mig de la platja, a tocar del passeig, té una caseta on hi ha des de canviadors fins a una nevereta, un espai per escalfar biberons i un parell de trones. Per utilitzar-lo no cal demanar cap permís, ja que els treballadors municipals s'encarreguen d'obrir-lo al matí i tancar-lo al vespre. A fora, hi ha un espai tancat amb palmeres amb zones de lactància i racons perquè els més petits puguin jugar.

Més enllà d'habilitar un espai físic, a l'Espai Nadó s'han organitzat al llarg de juliol i agost diverses xerrades de temàtica infantil que han tingut un gran èxit: de moment hi han assistit més de 120 persones, que han pogut escoltar les explicacions de llevadores, socorristes i altres professionals sobre el son infantil, l'alimentació o primers auxilis, entre d'altres. D'altra banda, una vintena de mares han participat en les sessions de recuperació del sòl pèlvic organitzades dos cops per setmana: "Estic en un apartament a primera línia de mar i aprofito per venir a les classes hipopressives, que em van molt bé", explica la Gemma, mare de la Jana, de vuit mesos.