El Béjart Ballet Lausanne, sota la direcció de Gil Roman, va ser l'encarregat d'inaugurar ahir el Festival de Peralada, en un any en què la direcció ha demostrat una aposta clara per la dansa.

La companyia va oferir un espectacle -que també es podrà veure avui- fet «a mida» per al festival, amb peces clàssiques com BoleroSet danses gregues i també dues d'inèdites: una feta expressament per al festival, Impomtu pour Peralada, i una altra en homenatge al ballarí Tony Fabre, amic de Roman mort l'any 2013.

La companyia, en agraïment a la confiança dipositada pel festival altempordanès -ja van visitar Peralada l'any 2003-, ha creat Impromptu pour Peralada per mostrar al públic la seva evolució des de la mort de Maurce Béjart, ara fa vuit anys.

En aquest sentit, l'espectacle va fer palesa la seva aposta per la paritat de ballarins i ballarines, mentre que, durant la direcció del mític coreògraf, els homes eren pràcticament els únics prota?gonistes. Aquesta peça va substituir Kyôdaï, que inicialment s'havia de representar però que va caure del cartell per una lesió d'última hora.