La principal novetat entre les activitats turístiques que s'han posat en marxa aquest estiu a Blanes són els tallers infantils que s'ofereixen cada diumenge des de les sis de la tarda fins a les nou de la nit. Es tracta d'un complement del Miniclub Infantil que funciona diàriament a la platja de s'Abanell, al costat del Lloc de Socors.

Els tallers infantils inclouen diverses modalitats per a l'entreteniment de la canalla de forma gratuïta. Així, la primera sessió, que va tenir lloc diumenge passat, oferia la possibilitat que els nens i nenes es convertissin en pirates, carregant les bales d'un canó i disparant contra una galera. El Vaixell Pirata es tornarà a fer en dues ocasions més: el 16 i el 30 d'agost d'aquest estiu.

Al llarg de les properes setmanes també hi haurà tallers de bombolles, castells de sorra màgica i un taller de gelats.

El Miniclub Infantil, gratuït

Per la seva banda, el Miniclub Infantil, en marxa des de finals de juny, també compta enguany amb diverses novetats. La més destacada és que ha passat a ser gratuït, així com el fet d'incloue activitats fixes programades a les tardes. Als matins, l'activitat està oberta des de les 10 del matí fins a 2/4 de 2 de la tarda, i ofereix inflables, jocs infantils, servei de biblioplatja per a infants i premsa internacional per a adults.

A les tardes, des de les 5 fins a 2/4 de 7, hi ha programades activitats tres dies a la setmana: els dimarts es pot practicar aeròbic, els dijous, zumba i els dissabtes, de manera fixa, se celebren festes de l'escuma. Tant els tallers infantils com el Miniclub Infantil estan adreçats a nens i nenes de 3 a 12 anys i compten amb monitors especialitzats.

Jornada de pesca

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Blanes i la Confraria de Pescadors han posat en marxa una nova experiència que uneix la possibilitat de viure de prop una jornada pesquera i fer turisme coneixent el territori. Es tracta de Pescaturisme, o el que és el mateix, la possibilitat de poder embarcar-se durant un dia en un vaixell i compartir amb els pescadors una jornada de treball real alhora que es gaudeix dels paisatges.

Pel que fa a les visites guiades que es fan al nucli històric de la vila, s'ha allargat la seva duració fins a finals d'octubre.