Conèixer gent a la platja amb només un clic. Aquesta és la novetat que ofereix aquest estiu l'aplicació per a mòbils Wanty, fundada per quatre joves emprenedors i exestudiants de la Universitat de Girona. Després d'haver posat en contacte gent a diversos esdeveniments d'oci nocturn-incloses les barraques de Girona, on van començar, ara han fet un pas més i permetran que la gent es conegui a la platja. Concretament, l'aplicació permetrà a l'usuari conèixer persones que es trobin a la platja gran de Platja d'Aro, la de Palamós, s'Agaró, Aiguablava, Roses, la platja de Riells (L'Escala), Pals, Blanes, L'Estartit, Cadaqués i Lloret. Segons explica el director de comunicació de Wanty, Víctor Domínguez, l'aplicació està dirigida tant als gironins que van sovint a la platja com a les persones d'altres llocs que hi tenen segones residències.

L'aplicació es pot descarregar gratuïtament, i només cal seleccionar a quina platja s'està o es preveu anar, i apareixeran les persones que també han dit que hi anirien. Llavors, l'usuari haurà de seleccionar anònimament si vol conèixer o no la persona amb un cor o una creu. En cas que dues persones es vulguin conèixer mútuament, s'obrirà un xat i podran parlar per trobar-se a la platja. Segons recorda Domínguez, la diferència respecte a altres plataformes de cites en línia és que en aquest cas no es tracta només d'un lloc per xerrar, sinó que els usuaris poden determinar un dia i lloc per quedar en persona.

Wanty va néixer a finals de 2014 i des de llavors s'han realitzat més de 250.000 peticions de contacte entre usuaris i ha connectat més de 3.000 persones que s'han "agradat" entre elles. Tot i que aquesta és la primera vegada que es podrà utilitzar a les platges catalanes, anteriorment ja ha funcionat en esdeveniments d'oci nocturn, com ara les principals festes majors de Catalunya -es va estrenar, precisament, a les barraques de Girona- i els campus universitaris.

Per a Domínguez, les platges són un bon lloc per conèixer gent. "La platja també és un lloc on la gent va passar estones d'oci a l'estiu. L'aplicació està molt enfocada a la gent jove que va a la platja en grup, i que sovint creuen mirades. Nosaltres facilitem que trenquin el gel, que puguin conèixer més fàcilment altra gent que va a aquella platja", explica. Tot i això, Domínguez deixa molt clar que l'aplicació serveix per fer un primer pas, per trencar el gel, però que no vol substituir en cap moment el contacte físic. "El mòbil només serveix per concertar una hora i un dia, però els usuaris són els que han d'acabar trobant-se cara a cara", assenyala.

En total, l'aplicació es troba disponible a 27 platges catalanes, incloses -a banda de les gironines- Barcelona, Mataró, Sitges i Tarragona. Els seus creadors van rebre a principis d'any el premi a la millor gestió en Llengua i Comunicació dels premis E-Tech, i també han sigut "app de la setmana" per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat per la seva tasca en la promoció del català.