En Dettev i la seva família passen dues setmanes de vacances al càmping La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador. Com que la bicicleta és una de les seves grans passions, aprofiten les tardes per moure's amunt i avall. El trobem fent un gelat a la platja de l'Escala.

Quant de temps fa que vénen de vacances a la Costa Brava?

Ja hem vingut cinc o sis vegades. Ens agrada molt anar a llocs on faci bon temps, i aquesta zona és la millor de totes les que hem visitat.

Són unes vacances en família?

Sí, hem vingut amb la meva dona, el meu fill i un grup d'amics del meu fill. Com veus, som molt valents [riu].

Què fan durant aquests dies de relax?

Anem a la platja i lloguem bicicletes per fer excursions fins als pobles més propers, com l'Escala i Empuriabrava. El que procurem, això sí, és voltar sempre per aquí a prop, no volem fer grans trajectes de cotxe. Barcelona, per exemple, ens queda massa lluny.

Què és el millor de la Costa Brava?

L'ambient familiar, la gent sempre és molt amable. A més, també hi contribueix el fet que el càmping és fantàstic, molt net i tranquil. És molt millor que altres on havíem estat al sud de França.

Són unes vacances cares?

No. Els preus estan bé, l'única cosa que ens ha semblat car és travessar tot França per autopista. Els peatges són caríssims i les carreteres estan plenes de camions, molt diferent d'Alemanya.

Creuen que hi ha massa turisme?

No, el normal. Cal tenir en compte que aquesta és una àrea turística, per tant, és normal que hi vingui gent. De fet, veure que no estem sols em confirma que triem bé i que el lloc val la pena.

Pensen tornar en el futur?

No ho sé. Ja fa cinc o sis anys que venim i està molt bé, però a mi m'agradaria poder anar a la muntanya, perquè prefereixo anar variant. Però a casa estic en minoria, o sigui que ja veurem si ho aconsegueixo!