Vies Braves celebra el segon Non Stop amb 50 nedadors

Es tracta d'una prova no competitiva que consisteix a recòrrer 8 itineraris de les Vies Braves

12.07.2015 | 00:00

Un total de 50 nedadors van participar ahir al segon Non Stop de les Vies Braves, nedant més de deu quilòmetres per vuit itineraris marins. El tret de sortida de la prova va ser a Pals a dos quarts de vuit del matí i va finalitzar a les vuit del vespre a la platja de Portbou.
L'objectiu d'aquesta prova pionera és donar a conèixer als usuaris els millors racons de la Costa Brava per on poder nedar, i alhora realitzar una prova de resistència. Tots els desplaçaments d'una Via a l'altra es van fer mitjançant autobús.
L'activitat estava oberta a tot el públic. El participant més gran tenia poc més de 60 anys i la més jove era una noia de 15 anys. En total hi havia, aproximadament, 30 nois i 2o noies.
En tots els itineraris hi havia un monitor de les Vies Braves i diferents embarcacions i caiacs de seguiment. No tots els 50 nedadors van realitzar els vuit itineraris, només 40 d'ells van aconseguir fer tot el recorregut previst.
L'esdeveniment va ser càrdio-protegit mitjançant un desfibril·lador portàtil que va acompanyar els nedadors en tot el recorregut, gràcies a la col·laboració del Dipsalut. Tot i això, no hi va haver cap incident greu llevat d'una noia que es va marejar però que després d'un breu descans va poder continuar participant.
La prova d'ahir va ser el segon dels tres reptes Non Stop que Vies Braves ha previst per aquest estiu. El primer es va fer el passat 20 de juny i va comptar amb la participació de més de 40 nedadors. Mentre que el primer Non Stop consistia en un traçat de quinze quilòmetres, el d'ahir consistia en un recorregut de deu quilòmetres per vuit itineraris marins de la Costa Brava: Pals, l'Estartit, l'Escala, Roses, Cadaqués, Llança-El Port de la Selva, Colera i Portbou.

Les Vies Braves
Les Vies Braves són els únics itineraris marins paral·lels als camins de ronda, senyalitzats i abalisats que permeten que tots els que ho desitgin puguin gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura.
Aquests recorreguts, amb longituds entre 0,6 i 2.0 quilòmetres, són d'accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l'snorkelling. Els itineraris estan abalisats de maig a octubre, i disposen de panells informatius on es detallales característiques de la via.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema