El pati del Museu de la Mediterrània, a Torroella de Mongrí, acollirà un any més diverses activitats sota el cicle Nits d'Estiu per gaudir de la fresca a l'exterior del museu i d'una oferta cultural basada en la música i l'etnologia. El cicle s'inicia demà dimecres amb la cinquena Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de Catalunya. Al Museu de la Mediterrània, una de les seus d'aquesta mostra, es projectaran cinc documentals en tres sessions diferents. Uns documentals on el territori, el treball en el sector primari i la memòria històrica seran molt presents. Les projeccions seran els dimecres 15, 22 i 29 de juliol a les 22h i l'entrada és gratuïta.

L'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i diferents museus de Catalunya, organitza per cinquè any consecutiu la Mostra de cinema etnogràfic. L'objectiu és il·lustrar com en les últimes dècades l'audiovisual ha penetrat en l'etnografia i es vol posar de relleu com la recerca etnològica s'ha servit de l'audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

Aquesta és una mostra multiseu que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d'una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat.

Enguany participen a la mostra, a banda de la Filmoteca de Catalunya, el Museu de Cervera, el Museu de la Mediterrània, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, l'Institut Ramon Muntaner, el Museu de la Pesca de Palamós, el Museu del Ter, el Museu de les Terres de l'Ebre i l'Institut Català d'Antropologia.

Aquest 2015, i per tercer any consecutiu, el Museu de la Mediterrània de Torroella és una de les seus de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic on participa amb la projecció al llarg de tres sessions de cinc documentals. Projeccions de caire molt diferents però que tenen un tret en comú: l'estudi de les formes de vida dels col·lectius integrants d'una cultura determinada.