El Fade Festival de la Cellera de Ter celebrarà la seva setena edició des de demà fins dissabte tot oferint més de 30 propostes gratuïtes.

El Festival continua apostant per les noves propostes multimèdia, performances, instal·lacions de tot tipus i nous artistes del món digital que ompliran el festival durant quatre dies plens de noves experiències i descobriments.

Demà, a dos quarts de deu de la nit, a la Placeta, es farà una xerrada sobre intel·ligència artificial a càrrec de Carles Morales.

Dijous al matí, a la Casa de les Germanes, hi haurà tallers per aprendre a dibuixar amb caixes de llum i el taller Newskid. A més, al voltant del poble els més petits podran aprendre a dibuixar amb GPS. A les sis de la tarda, a la llar de jubilats, es presentarà oficialment el festival i es donaran a conèixer algunes de les instal·lacions interactives d'aquesta edició. A partir de dos quarts de deu de la nit, a La Placeta, es projectaran els documentals Aware i Això nostre, aquest darrer rodat a Osor. També es farà una xerrada i hi assistiran alguns protagonistes d'Això nostre.

El divendres al vespre es mostraran els resultats dels tallers conjunts amb el casal, així com el Bust Cantaire (mapping en estàtua». A un quart d'onze de la nit, al pati de Casa les Germanes, tindrà lloc una guerra de neu, i a partir de les onze, al bar La Presó, Adam Mahmood oferirà el concert d'inauguració.

El «plat fort» del festival, tanmateix, serà dissabte, dia en què es duran a terme la majoria d'activitats. Un dels centres neuràlgics serà la Casa de les Germanes, on hi haurà videoinstal·lacions i instal·lacions interactives de diferents tipus. A més, al llarg del matí, a la Placeta, es farà un taller d'electromagnetisme.

A les cinc de la tarda, davant l'església, es farà una demostració de robots intel·ligents amb Lego i es podrà visitar la instal·lació Viatge en drons. També a la tarda, a la Placeta, es podrà escoltar la música d'Antònia Folguera i Pianotronik (Xavi Lloses), a banda de veure's la peformance Robot Ovni i la instal·lació Suspès, basada en l'enlairament d'una matriu de 100 globus d'heli amb un led a l'interior. A les set de la tarda, a la Casa les Germanes, hi haurà l'actuació musical d'un grup sorpresa.

Entrada la nit, també a la Placeta, s'anirà succeint una combinació de música i performances a càrrec de Headbirds, Àlex Pallí i Rob Clouth. Finalment, a dos quarts tres de la matinada, la dj Ingrid Blancafort i el VJ Mark Trafak oferiran el fi de festa a Can Clos.

Segons indiquen els organitzadors, el Fade, tot i tenir un pressupost reduït, intenta mantenir sempre uns elevats nivells de qualitat que l'han convertit en un petit referent a l'hora de mostrar les noves propostes creatives sorgides des del territori, dins el context d'abandonament institucional que viuen la cultura i la investigació.