Roses s'ha aconseguit posicionar com a punt fix del Tour de França a Vela i es prepara per acollir, divendres 17 i dissabte 18 de juliol, la sisena etapa del prestigiós esdeveniment nàutic.

Roses és l'únic port de l'Estat espanyol on el Tour de França a Vela fa escala i també l'únic punt fora de territori francès. El municipi serà la seu del Tour per cinquena vegada, i per quart any consecutiu (també ho va ser al 2007). A més, la població altempordanesa obre les etapes mediterrànies, que en l'actual edició (la 38a) marquen l'equador de la regata.

La competició va començar a la població atlàntica de Dunkerque el 3 de juliol i acabarà el 26 d'aquest mes a Niça. Seran, en total, un total de nou ports-estapes, les cinc primeres en aigües atlàntiques i quatre més pel Mediterrani. L'edició d'aquest any del Tour inclou novetats destacades per aconseguir més espectacularitat i apropar-lo al gran públic.

Els organitzadors del Tour (A.S.O), amb el suport logístic de l'Ajuntament de Roses, han previst un programa d'actuacions complementàries que enguany s'incrementen i que inclou activitats esportives, de lleure, pedagògiques i concerts perquè tota la població pugui viure l'emoció d'un dels espectacles més importants del món de la vela. Aquestes actuacions es duran a terme a les carpes del Village que acompanya el Tour, el gran escenari amb jocs i animacions durant el dia i concerts al vespre que s'ha convertit en el centre neuràlgic del dispositiu d'animacions.

El Tour de França de Vela és un esdeveniment amb un gran ressò mediàtic. Les regates són seguides per mitjans de comunicació d'arreu del món i es troben en el punt de mira de televisions de gran prestigi. La passada edició, la cobertura televisiva va ser excepcional i això representa una gran oportunitat de projecció internacional per a Roses.

Enguany, el Tour de França a Vela compta amb la participació de 28 equips, mentre que l'edició del 2014 van ser 9. Una llista de participants que recull navegants de primer nivell com ara Franck Cammas (Groupama), Vincent Riou (PRB), Thomas Coville (Sodebo) i Sébastien Rogues (GDF Suez) que oferiran al públic un espectacle extraordinari a la badia de Roses, considerada una de les més belles del món.