El Festival Castell de Peralada s'afegirà demà a les celebracions de l'Any Muntaner amb un concert a l'església del Carme a càrrec del grup Trença. L'espectacle, titulat La música en temps de Ramon Muntaner, vol homenajar aquest cronista medieval en l'any que es compleix el 750è aniversari del seu naixement a la vila de Peralada. El concert tindrà lloc a partir de les vuit del vespre.

El grup Trença, format per cinc músics medievalistes, oferirà un concert amb el seu repertori predilecte:?la música italiana de l'Ars nova. Formats en les més prestigioses escoles de música antiga -la Cívica de Milà, el Conservatori de Lió o la Schola Cantorum de Basilea-, desenvolupen un estil interpretatiu i uns recursos expressius que són la seva marca distintiva. Des de la seva creació, l'any 2013, l'ensemble Trença ha participat en els prestigiosos festivals de música antiga Fringe d'Utrech i de Brugge.

En el programa que interpretaran a Peralada, el grup oferirà peces de trobadors com Giraut Riquier, cantigues de Santa Maria, danses anònimes instrumentals, algunes peces atribuïdes a Philippe de Vitry i taksims i improvisacions procedents de la música àrab de l'edat mitjana.

Els músics que integren Trença són Aina Martín (soprano), Anna Danilevskaia (viella), Atsushi Moriya (flautes), Peppe Frana (llaüt i oud) i Pere Olivé (percussions).