Sant Antoni de Calonge acollirà aquest dissabte, 18 de juliol, la seva primera cantada d'havaneres i boleros. L'objectiu del municipi és consolidar aquesta cantada el tercer dissabte de cada juliol, igual que Calella de Palafrugell ho fa el primer i Platja d'Aro el segon. Aquesta primera edició tindrà les actuacions de Neus Mar, Arjau i Bergantí. L'Ajuntament oferirà mil cadires per als assistents, tot i que esperen arribar fins a les 3.500 o 4.000 persones assegudes o dretes als voltants de l'espigó de l'Amistat, que és on se celebrarà l'espectacle. L'actuació és gratuïta i començarà a les deu de la nit.

Segons va explicar ahir l'alcalde, Jordi Soler, la cantada neix «amb vocació d'èxit». Per aconseguir-ho, l'organitzador de l'acte, Francesc Sánchez Carcassés, ha decidit programar tres grups d'estils molt diferents, per tal de garantir la qualitat i la diversitat del programa. Així doncs, segons va explicar Sánchez Carcassés, el grup Arjau és un tercet de Calella que ofereix una havanera molt tradicional, acompanyada pràcticament només amb guitarra; Neus Mar aporta un estil propi i innovador, i Bergantí, un grup de Malgrat de Mar que porten més de 33 anys tocant junts, posarà el toc ?clàssic.

Malgrat que les havaneres seran l'eix central de la cantada, també s'ha demanat als grups participants que hi introdueixin altres estils, com per exemple el bolero, un gènere que, segons Sánchez Carcassés, sol agradar molt al públic. A més, també s'oferirà cremat a càrrec de la Unió Esportiva Calonge.

En total, els tres grups interpretaran una trentena de peces, incloses La balada d'en Lucas, de Josep Lluís Ortega Monasterio, Havaneras de Cádiz, d'Antonio Burgos i Carlos Cano, o La barca xica, de Josep M. Roglan i Rafael Llop. A més, les tres formacions interpretaran conjuntament les dues havaneres més populars:?La Bella Lola i El meu avi, d'Ortega Monasterio.

Malgrat que l'oferta de cantades d'havaneres a la Costa Brava durant els mesos d'estiu ja és força abundant, des de Sant Antoni asseguren tenir voluntat de continuïtat i creuen que aquesta primera edició serà tot un èxit. Els ingredients que tenen, indiquen, són un entorn privilegiat -a primera línia de mar-, un estiu amb molt bones temperatures i un renaixement de l'interès pel món de l'havanera. En aquest sentit, s'ha escollit l'espigó de l'Amistat perquè és la zona «més marinera» de Sant Antoni, on hi ha tots els bots, i perquè es troba molt a prop del nucli original de la vila.

Segons va explicar Sánchez Carcassés, hi ha molts aficionats que estan disposats a assistir a diferents cantades sempre que siguin de qualitat, com la que es vol dur a terme a Sant Antoni.«El cant de taberna havia estat el cant del poble, i això s'ha recuperat d'un temps ençà, ja que a més hi ha hagut un increment de la qualitat musical dels grups», va indicar l'organitzador de l'acte.