El programa de Festa Major de Blanes engrandeix, aquest any, el seu pressupost per aportar més qualitat als actes. Així ho van explicar ahir l'alcalde del municipi, Miquel Lupiáñez, el regidor de cultura i festes, Quim Torrecillas, i el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy.

La Festa Major de Santa Anna, que se celebrarà del 21 al 28 de juliol disposarà d'un pressupost de 100.000€, uns 25.000€ més que l'any passat. Aquest augment ha servit per millorar la qualitat del cicle festiu amb actuacions potents com la del grup català Blaumut, l'encarregat de tancar la festa a l'Aplec de l'Amor, el 28 de juliol a la cala Bona.

Una altra de les novetats d'aquest any és la trobada castellera a càrrec de la colla de l'alt Maresme Els maduixots, una tradició perduda en els últims anys de la festa major de Blanes.

Els actes es duran a terme en tres escenaris. El primer és l'Ensorra't, el cicle de concerts per a joves que aquest any s'allargarà un dia més, del 21 al 25 de juliol. En total hi haurà 13 grups distribuïts en les cinc nits que es tancaran amb una sessió de DJ. L'altre espai és l'escenari principal de la Festa Major, ubicat a la plaça dels Dies Feiners, on el dimarts 21 de juliol a partir de dos quarts de vuit de la tarda es farà el pregó, enguany a càrrec del corredor d'ultrafons Xavi Marina. "És un esportista humil i senzill que estima el poble de Blanes, per això l'hem escollit", va explicar el regidor Quim Torrecillas. La vetllada es completarà amb la Banda del Col·legi Santa Maria, que celebra el seu 50è aniversari.

L'altre escenari serà l'infantil, alçat al passeig de Mar al costat del monument a Joaquim Ruyra, on s'oferiran espectacles cada tarda.

L'ingredient més destacat de les Festes de Santa Anna serà, com cada any, el Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, una de les principals eines de projecció i promoció turística de la vila que tindrà lloc del 23 al 26 de juliol. Unes 200 persones formaran part de l'operatiu sanitari, de seguretat i d'emergències per vetllar prop d'un milió d'espectadors. Amb un pressupost de 104.500€, el mateix que l'any passat, l'Ajuntament ha convidat la Pirotècnia Valecea-Pir del País Basc, la Fire Works Lieta de Nàpols, la Pirotècnia Accitana Maria Angustias de Granada i la Pirotècnia Global Foc Caballer FX del País Valencià per participar al 45è concurs de focs artificials.

El guanyador rebrà 6.000€ i serà l'encarregat de l'espectacle pirotècnic de les Festes de Sant Narcís de Girona. ??