Diverses poblacions marineres de la Costa Brava, com Llançà, l'Escala, l'Estartit, Empuriabrava i Cadaqués, van celebrar ahir les seves processons marineres en honor a la Verge del Carme.

A l'Escala, la processó marítima i terrestre va arribar a la seva 64a edició tot aplegant un gran nombre de participants. Desenes d'embarcacions van acompanyar la Mare de Déu del Carme des del port fins a la platja, on el seguici va continuar per terra fins arribar a l'església. En arribar a terra ferma, centenars de persones ja estaven esperant per poder veure i participar a la processó. Entre elles hi havia els 132 escalencs i escalenques de més de 70 anys que s'havien inscrit a l'Homenatge a la Vellesa. Prèviament, la jornada havia començat amb la tradicional catifa de sal que es fa cada any per la Festa del Carme davant l'església. Després del dinar de germanor, estaven previstes una audició de sardanes amb la cobla Els Casanoves i un ball de fi de festa amenizat per Pa d'Àngel.

A Llançà, les celebracions van començar a les dotze del migdia a la capella del Port, on va tenir lloc la missa en honor a la Verge del Carme, que va comptar amb la participació de la coral Palandriu. Un cop acabada la celebració, a tres quarts d'una del migdia, va començar la processó marítima amb l'acompanyament de la Xaranga Damm-er. Ja a la tarda, els més petits van poder gaudir de jocs infantils a la plaça Catalunya, que van incloure des del trenca-olles fins a curses de sacs, la xocolata cega i la palangana blanca, entre altres. Finalment, a dos de vuit del vespre, va haver-hi una actuació de màgia a càrrec de JMàgic.

Actes també avui

Llançà, tanmateix, no va limitar les activitats al dia d'ahir, sinó que avui continuarà homenatjant la patrona del mar i els pescadors amb la primera Travessia Popular Verge del Carme, amb sortida a la platja de Grifeu i arribada a la platja del Port. A la nit, hi haurà ball de Festa Major a l'aparcament del port amb el grup Rocktail. Demà dissabte, a quarts de vuit del vespre hi haurà un espectacle musical d'animació infantil amb "Zum", mentre que a les onze de la nit hi haurà un concert de música tradicional a càrrec del tercer Niu, així com havaneres de la mà de Nits de Tabarra. A mitjanit, serà el moment del castell de focs d'artifici a càrrec de la Pirotècnia Igual.

A l'Estartit, la celebració de la Mare de Déu del Carme es va allargar durant tot el dia. A les dotze del migdia, a l'església de Santa Anna, hi va haver missa amb acompanyament de la Cobla Foment del Montgrí, mentre que a la una es van poder ballar sardanes. A les sis de la tarda, la processó marinera va sortir de la plaça d'Església per anar fins al port. A les vuit, a la plaça de l'Església, estaven previstes sardanes amb la cobla Foment del Montgrí, mentre que a la nit va haver-hi un concert de música popular catalana i ball amb l'orquestra Montecarlo.

A Cadaqués, finalment, la processó va començar a les set de la tarda, al moll de Portdoguer.