L'Ajuntament de Figueres ha posat en marxa aquest mes de juliol una nova edició de les visites guiades La Figueres de Dalí. Com a novetat, enguany hi ha incorporat un "itinerari VIP", que permet visitar la segona residència de Dalí, situada al número 10 del carrer Monturiol. Aquí va viure l'artista entre 1912 i 1929 i s'hi van allotjar, entre altres, Federcio García Lorca i Luis Buñuel. Al seu terrat, a més, hi ha el safareig on Dalí va pintar les seves primeres aquarel·les i que va servir com a font d'inspiració per al quadre Noia de Figueres.

L'objectiu d'aquestes visites és donar a conèixer la relació que va tenir el pintor amb la seva ciutat i amb alguns dels seus espais més emblemàtics. La visita a la segona residència del pintor té lloc els dissabtes a partir de les quatre de la tarda i s'ofereix en català, castellà, anglès i francès.

El regidor de Promoció Econòmica, Manel Toro, recorda que l'any 1994, quan ell era responsable d'Hisenda, va comprar la casa natal de Dalí -situada també al carrer Monturiol- per tal de fer-la immediatament visitable i perquè s'afegís al recorregut turístic de la ciutat. Tot i això, els successius canvis de govern van fer que el projecte finalment no es portés a terme.

Toro, tanmateix, explica que en realitat el pintor va viure molt poc temps en aquella casa, ja que es va traslladar a un altre immoble del matix carrer, que és la que es podrà visitar a partir d'ara. És aquí on l'artista va iniciar-se en el món de la pintura, amb rastres, fotos, dibuixos i obres emblemàtiques que mostren la seva visió de la ciutat de Figueres.

Tots aquells que estiguin interessats en participar en la visita o vulguin més informació es poden adreçar al punt d'informació situat a la plaça Gala-Salvador Dalí.