Quatre anys després de la seva primera actuació, Ludovico Einaudi va tornar ahir a Sant Feliu de Guíxols per inaugurar la 53a edició del festival de la Porta Ferrada. Amb les entrades exahurides, Einaudi va oferir als espectadors de Cap Roig la seva música introspectiva.

Instruït per Luciano Berio, figura essencial de l'avantguarda europea del segle passat, Einaudi es caracteriza per un estil inconformista i lliure en composicions que han format part d'una dotzena de discos i algunes pel·lícules, com ara IntocableThis is England. Einaudi és considerat un pianista evocador del minimalista de Michel Nyam, la delicadesa d'Albinioni, el romanticisme de Satie i la melancolia lírica de Radiohead.

Aquesta nit, a més, Porta Ferrada rebrà un dels seus plats forts: els Sopa de Cabra, que començaran al Guíxols Arena la seva nova gira de retorn als escenaris. Quatre anys després de les seves actuacions al Palau Sant Jordi, Palma, Tarragona i Girona, el grup de Gerard Quintana i Josep Thió torna als escenaris amb la gira 3, 2, 1... on tocaran els seus clàssics de sempre i començaran a fer sonar les cançons del seu nou disc.