La Rita i la seva família passen tres setmanes de vacances en un apartament de Calella de Palafrugell. Són assidus a la zona i la coneixen bé. Aprecien el mar i el bon temps, però també vénen atrets per una oferta cultural que els agradaria que fos encara més gran.

Quant de temps fa que vénen a la Costa Brava?

Deu fer sis o set anys. Mira aquest lloc, és preciós! Des del que el vam descobrir, no hem pogut deixar de tornar-hi. Ens encanta.

Què fan durant aquests dies de vacances?

Anem a nedar, ens relaxem, cuinem i voltem una mica per la zona, perquè ens agrada conèixer nous poblets. I aquí n'hi ha de molt bonics.

Què és el millor de Calella?

Que no fa tanta calor com a la resta d'Espanya. A més, és un bon lloc per fer snorkeling, que ens agrada molt. D'altra banda, és impressionant veure com s'ha mantingut com un poblet i no s'ha deixat que es construïssin grans blocs d'edificis a la costa. Esperem que les autoritats continuïn fent aquesta bona feina.

Conviden els amics a visitar-los?

Sí, molt sovint. De fet mai estem sols, gairebé tots els amics que tenim a Irlanda han vingut a veure'ns en un algun moment o altre al llarg d'aquests anys. A més, aquí també hem conegut gent, i hem descobert tot el tema del català. Jo havia après espanyol a l'escola, i va ser tota una sorpresa venir aquí i veure que es parlava un altre idioma... L'he procurat aprendre una mica, tot plegat és molt interessant.

La Costa Brava és cara?

No, de fet és una mica més barata que Dublín. Tot i que en els darrers dos anys els preus han pujat una mica, encara continua valent la pena.

Té alguna crítica?

En general tot ens sembla molt agradable, però potser ens agradaria poder tenir una mica més d'accés a la cultura. És cert que hi ha fullets informatius, però en general són molt superficials. Ens agradaria poder aprofundir una mica més en la història i la cultura de la zona. Els jardins de Cap Roig, per exemple, són increïbles, i ens agradaria conèixer-los millor.