L'edició d'enguany del Festival de Peralada té els seus dos còctels oficials, realitzats pel bàrman Hèctor Henche i que s'inspiren en dues representacions que acullirà l'esdeveniment: un es diu Otello i està inspirat en la cèlebre ópera de Giuseppe Verdi (i que a Peralada es representarà el proper 1 d'agost) i el segon és El Amor Brujo, el fuego y la palabra, que neix de l'obra més universal de Manuel de Falla, El Amor Brujo, i que la Fura dels Baus va posar en escena aquest divendres en una versió que hi intervenen l'aigua, el foc, la llum i el poder de les aromes. L'elaboració compta amb la participació de la destil·leria escocesa de whisky The Macallan.

Per a l'elaboració del còctel Otello, Henche ha pres com a referència els ingredients més representatius de la gastronomia xipriota, indret on es desenvolupa la famosa òpera. El creador explica que ha combinat un ingredient propi de l'illa com és la taronja amb d'altres del Mediterrani, com són el dàtil, l'ametlla i la llimona. L'objectiu és servir un còctel potent i fresc.

Pel que fa al combinat inspirat en El Amor Brujo, Hèctor Henche, director creatiu de Fizz Bartenders, comenta que "en aquest còctel hem volgut representar la passió i l'essència del sud, origen de Manuel de Falla, a través dels seus ingredients. En aquest sentit, el gessamí i el seu característic perfum són els protagonistes de la combinació, incorporant-se en forma d'aigua aromatitzada". El bàrman afegeix que d'aquesta manera, se cita "a l'aigua i al foc, mitjançant el procés de flamejat de The Macallan Amber, com si d'un còctel tipus blazer es tractés".

La presentació dels dos còctels es pot veure en la imatge que acompanya aquesta informació, amb l'Otello en got llarg. Ambdós elaborats amb The Macallan 1824 Amber.