Un podria pensar que Gerard Piqué, un dels jugadors més entremaliats de la banqueta blaugrana, té dots d´endeví. El defensa ja ho va dir en la celebració del triplet, tot va començar amb Kevin Roldan. Però el cert és que, en aquesta ocasió, Piqué s´equivocava. El cantant de reggaeton no va ser capaç d´omplir - ni tan sols a la meitat - la sala Gravity de Figueres, on feia un concert.

Roldan, el jove cantant colombià que va actuar en la celebració de l´aniversari de Cristiano Ronaldo i ho va esbombar als quatre vents a través de les xarxes, va actuar ahir a Figueres. I és que el recital d´ahir a la tarda va oferir tot allò - ni més ni menys - del que es pot esperar d´una estrella amb poca experiència i dubtós futur.

Moltes ganes de ballar i poca roba. Aquesta era la premissa d´una sala amb desenes de joves -molts d´ells menors d´edat- que es predisposaven a viure una estona gloriosa al ritme de sons llatins i altes temperatures. Jovent, per cert, que respon a unes tendències discogràfiques que aposten per la música enllaunada i el soroll de la caixa registradora de fons.

Però darrere una façana vestida de frivolitats i insígnies (cal destacar que l´artista vestia sabates esportives de Gucci i lluïa un penjoll de diamants amb les seves inicials), Roldan va satisfer les ànsies dels joves que s´havien desplaçat. Era el cas de la Raquel, de Vic, i la Vanessa, d´Olot, que van engrescar la parella d´una d´elles per anar al concert. Elles ho tenien clar, pensaven embogir quan el colombià cantés Cuando sales sola, un dels hits de Roldan i que resa «me encanta cuando sales sola y no con amigas, que es cuando te descontrolas» per afegir, més tard,«cambia tu actitud y ponte como loba». I era just en aquell moment, quan les poques joves congregades a Gravity, vestides amb pantalons curts - o extremadament curts -, ballaven tot fregant els seus cossos.

Si bé és cert que el colombià, que té programades més de 40 actuacions fora de Colòmbia, va quedar lluny de vendre les més de 600 entrades disponibles, també ho és que Roldan va saber treure el màxim partit a un concert farcit d´èxit estiuencs que aixequen - tot i que de manera molt tímida - el taló dels més crítics. Sí, aquells que acaben fent el famós ball de la manxa (consistent en clavar el peu esquerre a terra mentre el dret el mouen lleugerament, amunt i avall).

Èxit als mitjans

Amb un seguici de fins a nou persones, Roldan va arribar a Figueres amb aires de grandesa -pel gran desplegament- però amb actitud humil. I és que ell mateix reconeixia a aquest diari, hores abans del concert, que l´èxit internacional li va arribar de la mà de figures mediàtiques del món del futbol. És a dir, que no ha creuat l´Atlàntic gràcies a la seva capacitat bocal o la seva literatura (sí, recordin la lletra de «ponte como loba»).I no obstant això, el colombià ha aconseguit tancar un acord amb Universal, la discogràfica més important del món.

Malgrat que diferents televisions d´àmbit nacional l´esperaven a l´entrada de Gravity, el cert és que Roldan no va estar a l´altura. No va complir allò que s´esperava d´ell que era, com a mínim, omplir la sala. I per què no dir-ho, de comptar amb la presència de Piqué, Ronaldo o James, el jugador blanc amb qui l´uneix una gran amistat i a partir del qual, segons rumorologia, va arribar a actuar a la festa del 10 blanc. Tot i la voluntat de trobar-los, va ser impossible veure a Piqué entre els assistents. I així, sense pena ni glòria, Roldan va acabar amb la nit de molts joves que esperaven convertir una tarda en una nit memorable.