Passejant pels carrers del nucli antic de Girona trobem la Maria amb el seu marit, Carlos. Fa 15 anys que aquesta parella va visitar, per primera vegada, la Costa Brava. En aquella ocasió es van allotjar a Llafranc i amb cotxe van visitar diferents poblets del litoral gironí, fent parada a la ciutat de Girona. Aquest cop, ens explica la Maria mentre el seu marit l'escolta atentament, han decidit tornar a terres gironines fent el mateix recorregut.

Després de 15 anys heu decidit tornar a visitar la Costa Brava i Girona, per què?

La primera vegada que vam venir ens va encantar el clima mediterrani i, sobretot, la bellesa de Girona i dels poblets de la seva costa. És per això, que aquest any hi hem volgut tornar. Ens allotgem al mateix lloc de l'última vegada, Llafranc, i visitarem els mateixos llocs: Cadaqués, Figueres, Calella... i Girona.

Ha canviat molt la ciutat gironina des de l'últim cop que la va visitar?

No, la veritat que està tot força igual. L'encant de la ciutat encara es manté.

Què és el que més li ha agradat de Girona?

Els carrerons, les cases medievals i les esglésies, és a dir, tot el nucli antic de Girona. A més, està tot molt ben cuidat.

I allò que no li ha agradat?

Girona és molt bonic, no hi ha res que no m'hagi agradat. M'encanta la barreja de l'arquitectura moderna respectuosa amb l'arquitectura antiga.

Teniu pensat fer alguna activitat diferent de les que vau fer fa 15 anys?

Sí, som uns grans amants del busseig i tenim pensat anar a l'Estartit a fer-ne. Ens han dit que les Illes Medes és un bon lloc per fer busseig.

Han recomanat la zona a algun amic o familiar?

La primera vegada que vam venir en vam parlar molt bé de la província de Girona, aquest cop ho tornarem a fer.

Tornareu a terres gironines?

Sí, però aquesta vegada no tardarem 15 anys a tornar a Girona i a la Costa Brava.