Un any més, el Carnaval d'Estiu serà l'encarregat d'obrir, el proper 8 d'agost, la programació de les Festes d'Agost de Banyoles. Aquesta vegada, la temàtica del carnaval serà del món del circ i estarà carregat de moltes novetats.

La proposta va néixer l'any 2006 de la mà del Comitè de Banyolinades i enguany complirà sis edicions, la quarta que es duu a terme de forma consecutiva. L'esdeveniment ha arrelat fins al punt que són els mateixos joves de Banyoles els que demanen la seva continuïtat. El Carnaval d'Estiu començarà a les 5 de la tarda amb la celebració d'un torneig de Bubble-Football al Parc de la draga, amb la col·laboració de Bubble-Football Mania.

A dos quarts de 10 del vespre començarà el Correfoc Txiqui a la Muralla, a càrrec de Gàrgoles de Foc. Llavors, a dos quarts d'onze s'iniciarà la Ramonada d'Estiu -una cercavila popular- que recorrerà els carrers de Banyoles fins al parc de la Draga acompanyats de la Bufant Fort Street Band.

A partir de la una de la matinada, al parc de la Draga, hi haurà actuacions del grup de versions Tapeo Sound System i dels fornellencs discjòqueis Animal dj's.