La Ciutadella de Roses acollirà el dissabte 1 d'agost la 21a edició del Festival de Blues, Jazz i Gospel, que comptarà amb l'actuació del London Community Gospel Choir. El cartell el completaran Joan Pau Cumellas i Greg Zlap i La Locomotora Negra. Es tractarà d'una vetallada amb més de cinc hores de música amb les entrades, ja a la venda, a quinze euros.

La London Community Gospel Choir ja havia d'actuar l'any passat, però es va haver de suspendre degut a la pluja. Per això, aquesta formació, que ha col·laborat amb artistes com Madonna, Eric Clapton, Sting o Kylie Minogue, entre d'altres, serà una de les més esperades d'aquesta edició. La London Community Gospel Choir es caracteritza per un estil «up-tempo» gospel, swing-beat, rythm&blues tradicional i una treballada coreografia.

A més, el fundador i director de la formació, Bazil Meade, dirigirà el taller de gospel que l'associació Vimúsika ofereix cada estiu coincidint amb el Festival. En aquest cas, el «workshop» es farà el mateix 1 d'agost de les onze del matí a les dues del migdia i de tres a sis de la tarda. El preu és de 35 euros, i les inscripcions ja estan obertes.

Cumellas i Zlap, per la seva banda, són coneguts pel seu virtuosisme amb l'harmònica, mentre que La Locomotora Negra és la «Big Band» més antiga de Catalunya, amb una trajectòria que es remunta a l'any 1971. En aquests moments compta amb 17 components i ha publicat més de quinze discos.

L'alcaldessa, Montserrat Mindan, va explicar ahir que la música és la gran aposta de Roses per aquest estiu, amb concerts com el de Chambao -que tocarà dissabte- i tots els que hi ha programats de cara a la festa major.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Francesc Giner, va recomanar «fermament» els tres concerts, perquè, segons va assenyalar, «la seva qualitat i varietat d'estils és inigualable». La direcció de l'event va a càrrec de Promo Arts Music.

Des de l'any 1993, Roses aposta per oferir un homenatge al gènre del blues, jazz i gospel, que des de fa un temps es concentra en un únic dia.