Queda dit que Londres és un dels epicentres més importants de la història de la música. La ciutat batega a ritme de rock i són molts els atractius turistico-musicals que ofereix. Durant molts anys, abans de la definitiva globalització disgregadora i abans de la crisi, ara perpètua, en què viu submergit el món de la música, a Londres hi van tenir seu algunes de les discogràfiques més importants i alguns dels estudis d'enregistrament de referència.

La ciutat ha estat la seu de molts segells discogràfics i els seus corresponents estudis de gravació. Són noms mítics com els de Decca Records, on s'han enregistrat èxits dels Rolling Stones, els Who, o John Mayall. Tot i que el fet més notori fa referència a un enregistrament mai realitzat (o realitzat a mitges): el dia 1 de gener de 1962 els Beatles van enregistrar una maqueta de prova per la Decca que, un cop escoltada, va decidir rebutjar el grup. Poc futur li veien. Brillant....

Diversos grups van posar en funcionament el seu propi estudi de gravació. Els Kinks van batejar el seu com a Konk Recording Studios l'any 1973. Encara en actiu a la seva ubicació original, a 84-86 Tottenham Lane, pels seus dos estudis hi han passat un munt de bandes conegudes atretes pel seu so especialment indicat per a músics rock i country (l'estudi 1 té uns equips originals dels anys 70, a banda de la més recent tenologia), com els mateixos Kinks, Bee Gees, Madness, Madonna o Arctic Monkeys, per citar-ne uns pocs.

Clar que els grans estudis de Londres i lloc de peregrinatge obligat pels fans dels 4 de Liverpool són els Abbey Road Studios. Allà els Beatles van enregistrar la seva enorme discografia, com Abbey Road o el Sgt. Pepper's. El grup tenia l'estudi 2 a la seva disposició les 24 hores del dia. Els estudis van ser inaugurats l'any 1931 i allà no només s'hi han enregistrat grans discos (més d'un centenar de gravacions fetes allà han arribat al número 1 de les llistes) sinó que també s'ha fet importants innovacions tecnològiques per al món de la gravació. La llista per personatges que hi han fet estada inclou noms com els de Fred Astaire, Peper Sellers, Pink Floyd, Kate Bush, Oasis i un munt de bandes sonores de les pel·lícules més recordades de la història. Qui s'hi vulgui acostar pot anar al número 3 del carrer Abbey Road. Just al davant dels estudis hi ha el famós pas de zebra immortalitzat a la portada del disc Abbey Road dels Beatles.

Precisament, qui va ser el gran productor dels estudis Abbey Road (i dels Beatles), George Martin, va muntar els seus propis quarters generals l'any 1969. Air Recording Studios (originàriament a Oxford Street i avui situats en el que va ser una bellíssima església a Lyndhurst Road) són encara uns estudis de moda entre la gent del món de la música: Pete Townshend, Mumford & Sons, Van Morrison o Robbie Williams hi han enregistrat.