Roses celebrarà la seva festa major del 9 al 16 d'agost amb més de 40 activitats per a totes edats i públics. La programació musical inclourà Manel Fuentes & The Spring's Team (11 d'agost), Bananna Beach (12 d'agost), El Niño de la Hipoteca i Los Ratones (13 d'agost), Pepet i Marieta i La Gossa Sorda (14 d'agost) i Olvido, Reincidentes i Radical Animal Beat (15 d'agost). Tots els concerts començaran a les onze de la nit i seran gratuïts. A més, el dijous 13 i el divendres 14 d'agost, després dels concerts, actuaran Adrià Giner DJ (dia 13) i Dj Septi i Dj Xavi Buixò (dia 14), amb la col·laboració econòmica de les Colles de Carnaval que tenen barraques.

L'espai del recinte firal instal·lat a l'antic càmping Bahía acollirà les atraccions i les barraques impulsades per les colles de Carnaval, així com els concerts. Donant continuïtat a la iniciativa de l'any passat, el dissabte 15 d'agost tindrà lloc la segona edició del concurs Duel de Guitarres, a partir de dos quarts de deu de la nit.

Una de les novetats d'enguany serà la representació teatral de Jubiteatre, que el dia 13 d'agost presentarà el sainet Jugant amb els motius de Roses, escrit per Esther Gotanegra, i l'obra Per no entendre el castellà, de Josep Bordas. Jubiteatre està integrat per jubilats de Roses que l'any 2013 es van reunir moguts pel seu interès pel teatre, i des de llavors ja porten unes quantes representacions.

Correbous i empaitada d'ànecs

En l'apartat de festes populars i tradicions, hi tornarà a haver les matinades i cercaviles de gegants, les audicions de sardanes, els castellers, balls populars, la Festa de les Cucanyes, el correbous i l'Empaitada d'Ànecs, així com la missa internacional Oikoumene. També es lliurarà, com és tradició, la Dracma de Plata de Roses i tot plegat s'acabarà amb uns focs artificials.

Pel que fa a les competicions esportives, se celebrarà la Travessia de natació al port de Roses, que enguany arriba a la seva 79a edició, el Trofeu de Petanca de la Festa Major (39a edició) i la travessia local de natació Trofeu Enric Badosa, que arriba al seu 30è aniversari. D'altra banda, la fira també posarà atenció en els més petits, tot oferint activitats familiars a la Ciutadella i el Castell de la Trinitat, contes a la fresca, festa de l'escuma i cercaviles.

Per donar a conèixer tota la programació, l'Ajuntament ha editat 5.000 programes de mà i 4.000 revistes, que es poden trobar a l'Ajuntament, a l'Oficina de Turisme i la biblioteca municipal, així com diversos equipaments i establiments de la vila.