La piscina d'onades FlowRider és la principal atracció del complex i primera que s'instal·la a Catalunya. A l'Skimpool petits i grans poden pràcticar el seu equilibri i la seva tècnica fent surf. Les activitats estan obertes a tot el públic, tant a professionals com a aficionats.

El més destacat és una atracció aquàtica que recrea les onades més adequades per poder fer surf amb completa seguretat. Es tracta del primer FlowRider de Catalunya, una piscina de 6,60 x 12,2 metres que inclou un potent generador d'onades on aficionats i professionals poden practicar les seves habilitats sobre la planxa de surf, des dels nivells més bàsics fins a aconseguir les piruetes més avançades. És una activitat dirigida a tots els públics i en poden gaudir els nens a partir dels 1,10 metres d'alçada.

Abans de llançar-se a les onades, però, convé passar per l'Skimpool, un canal d'aigua que permet la pràctica de l'skimboarding, una combinació del surf i l'skate. Una nova modalitat, originada al Sud de Califòrnia fa uns 70 anys, que consisteix a agafar impuls, llançar la planxa de surf i saltar al seu damunt i lliscar sobre l'aigua.

Les dues instal·lacions, que es troben al costat del Windoor Túnel de Vent d'Empuriabrava, conten també amb una pista de voleibol i futbol platja, terrassa chill out i una zona lounge, així com un bonic àtic o penthouse on es realitzen concerts en directe, recreant l'esperit més autèntic de Califòrnia i el surf.

La posada en marxa del WD Wave Club ha suposat una inversió d'un milió d'euros i una contractació de 20 joves d'entre 18 i 35 anys. A banda, el projecte ha comptat amb l'ajuda del personal del túnel del vent. «Comptem amb un grup humà molt complet que ens ha ajudat en tot moment. Fa únicament dos mesos que vam decidir fer aquest projecte i en un mes i mig l'hem fet realitat», explica la directora Aïda Rico.

L'equip esportiu està liderat pel tricampió espanyol de flowbarrel, el xilè Juan Pablo Campos. A banda de competir, Papo Campos, com així és conegut, fa 10 anys que recorre diferents complexos esportius ajudant a arrencar projectes com el d'Empuriabrava. «Fa dues setmanes que formem els instructors perquè entenguin com funcionen les atraccions amb la màxima seguretat i perquè sàpiguen formar el nostre públic en el surf. Els he donat molta canya i els he fet suar molt», comenta Campos. A més, l'equip està treballant perquè al setembre es pugui fer, en aquestes instal·lacions, la primera competició de FlowRider a Espanya per atreure els millors competidors en aquesta modalitat.

Aquest nou complex està dirigit a tot tipus de públic, des del turisme familiar que vol viure una experiència trencadora, molt habitual a la zona, fins a esportistes més experimentats que vulguin aprendre a fer surf en aquesta revolucionària instal·lació amb generador d'onades.

A banda de les activitats permanents, al llarg de la setmana hi haurà diferents esdeveniments que donaran ambient al complex. «La idea és que durant el dia hi hagi un ambient més familiar amb activitats per a nens i que a la tarda-vespre la gent pugui venir a fer un còctel amb música en directe», comenta Rico. A més, cada dia hi haurà exhibicions de surf que els assistents podran gaudir acomodats en unes còmodes butaques de plàstic, molt adequades en un ambient d'aigua com el del WD Wave Club.

L'entrada al complex és gratuïta, es paga únicament per a la pràctica de les activitats. Mitja hora fent surf pel FlowRider costa 15 € i una hora 30 € mentre que 20 minuts a l'Skimpool val 8 € i una hora 20 €. Aquests són els preus generals, però, el WD?Wave Club també compta amb tot un grapat de packs i ofertes per gaudir de les activitats.

El seu horari habitual és de les 9 del matí fins a les 12 de la nit els 7 dies de la setmana, si bé es pot allargar fins a les 3 de la matinada en cas que l'afluència de públic ho requereixi. Amb aquest nou complex, la zona de l'aeròdrom d'Empuriabrava amplia la seva oferta ludicoesportiva en una zona capdavantera en la pràctica d'activitats com la del Túnel del Vent, el Tennis Club, l'Skydive i ara el WD Wave Club.