El grup català Blaumut es va envoltar divendres dels seus seguidors més fidels per presentar a Cap Roig el seu últim treball, El primer arbre del bosc, amb el qual va conquistar a un auditori al qui també va oferir els temes estrella del seu primer àlbum.

La banda de Xavi de la Iglesia va arrencar amb quatre temes del seu segon disc: El primer arbre del bosc, De moment, El millor gos per a un nom i Vuit. Però després va recuperar El llimoner.

Després d'aquest primer retorn a l'àlbum de debut, Blaumut es va submergir de nou en l'últim treball amb Qui va matar el Senyor Cordills?, Passes la pàgina en blanc i Cartes de l'orient.

Amb el públic a la butxaca, va ser el temps per als temes que van portar el grup a l'èxit quan van aparèixer el 2012 i un retorn a l'escenari després del teòric final de concert per interpretar El pont de l'Accademia, Quart, Tornarem a casa i Bicicletes.

El concert de Blaumut va ser la primera actuació d'artistes del panorama musical català en el programa d'enguany del Festival de Cap Roig, que va obrir com sol ser habitual amb la representació internacional de la mà de Sting, Ben Harper, Tonny Bennet & Lady Gaga i James Arthur.

Graham, també a l'escenari

Abans de l'actuació del quintet, divendres a la nit també va ser el torn de la també catalana Núria Graham que va trepitjar l'escenari per presentar el seu primer treball discogràfic de llarga durada, Bird Eyes, publicat aquest mateix any. Graham va donar una lliçó a Cap Roig de pop sòlid gràcies a una privilegiada veu i a un sentit del ritme que li auguren una interessant trajectòria.