l

a "Nit de les estrelles" va fer honor al seu nom divendres al Gastromusical de l'Escala, en convertir-se el restaurant El Molí -per una estona- en un improvisat plató de "Top Chef". I és que els dos cuiners convidats, els televisius Marc Joli i Fran Vicente (finalistes, tots dos, del programa dirigit per Alberto Chicote) van emular el concurs que els va fer coneguts amb un presentador ben característic: Llucià Ferrer. Tot plegat, amenitzat per la música festival d'Always Drinking Marxing Band, que va encarregar-se de fer ballar la majoria d'assistents.

Joli i Vicente van exercir d'adversaris molt ben avinguts davant el públic del Gastromusical, que va poder gaudir de tres tapes de cadascun: salmorejo amb cireres i gamba vermella, broqueta d'emperador a la Kabayaki i bomba de pollastre en pepitoria per part de Vicente, i ravioli de botifarra de perol i poma, brioix planxat amb formatge tofonat i garota gratinada per part de Joli. I a continuació, un plat principal de cadascun: parmentier de celeri amb vieira de Vicente i mar i muntanya de vedella i anxova de l'Escala de Joli. Finalment, les postres les van fer a mitges: moshi de pastís de formatge i mousse de xocolata.

Ferrer es va encarregar d'animar el públic i fer les votacions de les tapes, que van quedar en empat tècnic. Però no tot és tan fàcil com sembla a la televisió, i malgrat haver fet els últims retocs a les seves tapes davant del públic, la veritat és que tota aquesta desfilada de plats portava feina al darrere, amb diversos dies de preparació i un equip d'ajudants. I és que, en televisió, res és tan senzill com sembla.

La nota musical de la nit la va posar Always Drinking Marxing Band, amb qui Vicente fins i tot es va atrevir a tocar la bateria. Van començar a tocar durant el sopar, però va ser després, sobreot, quan van desplegar tot el seu espectacle per animar la vetllada i fer ballar la majoria d'assistents, alguns dels quals fins i tot es van atrevir a pujar a l'escenari. Un bon final de festa per un sopar amb autèntiques estrelles.